Internacional
Internacional
Cerimònia lliurament de beques a la mobilitat çFCAM-BBVA- 2020-21

21 estudiants reben una beca a la mobilitat internacional de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i BBVA 

07.07.2021
Share

La Fundació Antiga Caixa Manlleu (FCAM) i BBVA ha atorgat un total de 14.000 euros en concepte d’ajuts a estudiants de la UVic-UCC que han cursat un programa de mobilitat internacional aquest curs acadèmic 2020-21. A causa de la pandèmia, l’acte de lliurament de les beques, que normalment es fa al final del primer trimestre de curs quan la majoria d’estudiants encara han de marxar, es va celebrar dimarts passat a l’Aula Magna amb molts dels estudiants ja retornats després de fer les estades respectives. La cerimònia va comptar amb la presència del president de la FCAM, Miquel Torrents, el director de zona de BBVA d’Osona, Daniel Guardiola, i el vicerector de Relacions Internacionals de la UVic-UCC, Josep Bau.

L’entitat financera ha becat un total de 21 estudiants, 19 dels quals són de grau i 2 són doctorands. A diferència d’altres anys, la pandèmia ha fet que aquest cop no es poguessin portar a terme programes de pràctiques ni d’aprenentatge-servei internacionals, per la qual cosa no s’ha pogut donar cap beca en aquesta modalitat. 

Durant l’acte també es va lliurar el premi de 250€ a les dues millors memòries-reportatge del curs 2019-20 dels estudiants que van fer mobilitat el curs passat. Els guanyadors han estat Marta Bermúdez, que va cursar un programa propi d’estudi UVic-UCC a Xile, i Adrià Vilarasau, que va fer una estada Erasmus Estudi a Noruega.

El president de la FCAM, Miquel Torrents, va destacar l’esforç suplementari en la coordinació que ha calgut entre la FCAM i la UVic-UCC “en aquest any tan difícil” i es va adreçar als estudiants acabats de retornar de les seves estades desitjant “que aquesta motxilla que porteu ben carregada de vivències us acompanyi sempre més”. Per la seva banda, el director de zona de BBVA, Daniel Guardiola, va posar èmfasi “en la valentia de prendre la decisió de, malgrat tot, sortir a fora a formar-se”, tot destacant que “necessitem gent valenta, capaç d’impulsar els canvis que aquesta societat necessita per a un futur millor”. 

Per últim, el vicerector de Relacions Internacionals de la UVic-UCC, Josep Bau, va cloure l’acte agraint a FCAM i BBVA “el suport continuat de més de trenta anys que ha permès a molts estudiants de la UVic-UCC formar-se a l’exterior amb millors condicions”. Bau també va afirmar que des de la UVic-UCC “tenim el convenciment que la internacionalització és clau en la formació dels estudiants, ja no només en l’àmbit professional sinó també en l’àmbit social i humà”. 

 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns