Skip to main content

Recerca

Meritxell Mondéjar
Jordi González
Adrià Dídac Redondo

Adrià Dídac Redondo, Jordi González i Meritxell Mondéjar nous doctors de la UVic-UCC

02.12.2020
Share
Recerca

Durant el mes de novembre s’han llegit tres tesis doctorals, els autors de les quals s'han sumat al col·lectiu de doctors de la UVic-UCC.Es tracta de Meritxell Mondejar, Jordi González i Adrià Dídac Redondo, amb tres tesis d'àmbits de coneixement molt diferents.

El dia 6 de novembre en el marc del programa de doctorat en Cures Integrals i Serveis de Salut, es va celebrar l’acte de defensa de la tesi doctoral de Meritxell Mondejar Pont titulada An Integrated Palliative Care System in Osona, dirigida per la Dra. Anna Ramon Aribau i el Dr. Xavier Gómez Batiste-Alentorn. La ja doctora va destacar que "L'estudi té com a objectiu descriure el sistema de cures pal·liatives d’Osona i identificar els elements que inclou i els que li falten com a sistema integrat de cures pal·liatives en relació als elements essencials que es troben a la bibliografia revisada". El tribunal va atorgar a la tesi la qualificació d’Excel·lent Cum Laude i Menció Internacional.

El 20 de novembre, Jordi González García va presentar la tesi La tutoría personal en el sistema de formación por alternancia. Estudio internacional de impactos en los Centros Educativos Familiares de Formación por Alternancia, enmarcada en el programa de doctorat en Innovació i Intervenció Educatives. L’estudi el van dirigir el Dr. Antoni Tort Bardolet i el Dr. Pere Puig Calvó. El doctor va destacar que "És el primer estudi a nivell internacional sobre l'impacte de l'acompanyament i la tutoria als CEFFA". L’aportació de la tesi als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) són, entre altres, la garantia d’educació inclusiva, l’erradicació de la pobresa en totes les seves formes, reduir la desigualtat dins i entre els països o promoure societats justes, pacífiques i inclusives. La qualificació atorgada pel tribunal va ser d’Exel·lent Cum Laude.

Per últim, el mateix dia, Adrià Dídac Redondo exposava la seva tesi “Producció d’antígens recombinants de toxoplasma gondii en soques Escherichia coli editades genèticament, dirigida pel Dr. Joan Bertran Comulada. Aquesta tesi s’ha desenvolupat en el marc del projecte de doctorat industrial entre l’empresa Spinreact, S.A.U. i la UVic-UCC i ha rebut finançament del Programa de Doctorats Industrials promogut per la Generalitat de Catalunya. L’estudi entra dins el programa de doctorat en Ciències Experimentals i Tecnologies. L’autor va destacar que "En aquest doctorat industrial, entre la UVic-UCC i Spinreact S.A.U., s'estableix un procés de producció d'antígens útils per al desenvolupament d'un reactiu de serodiagnòstic de la toxoplasmosi. A la tesi doctoral es presenten soques recombinants d'Escherichia coli generades per edició genètica productores dels antígens de Toxoplasma gondii SAG2, GRA2, tots dos o la nova proteïna quimèrica SAG2-GRA2. També es demostra la utilitat d'aquests antígens per al desenvolupament d'immunoassaigs." El tribunal va atorgar a la tesi la qualificació d’Excel·lent Cum Laude i Menció Industrial.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns