Skip to main content

Comunitat Universitària

Lliga de Debat
Lliga de Debat
Lliga de Debat

Arrenquen les fases locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat a la UVic

19.01.2023
Share
Comunitat Universitària

Els dies 26 i 27 de gener tindrà lloc a la UVic la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat que organitza la Xarxa Vives d’Universitats. En aquesta edició, coordinada pel professor Enric Casulleras i l’Oficina de Gestió Cultural, hi participaran 10 equips procedents de 10 centres, dels quals 7 són d’Osona, 1 del Bages, 1 del Berguedà i 1 del Vallès Oriental. L’edició 2023 suma el nombre més gran de centres inscrits en la competició, amb un total de 194 equips i vora 5.000 alumnes. 

El motiu del debat d’aquest any serà “Cal regular les xarxes socials per combatre la desinformació?”. La Lliga de Debat és una competició argumental en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius (d’edats entre 15 i 18 anys) de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’activitat és també un espai de formació en què els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant el català com a llengua vehicular. La Lliga neix a partir de l’experiència de la Lliga de Debat universitària sota l’impuls de la Xarxa Vives i la Federació Escola Valenciana. 

L’objectiu de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants, sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat, i on es valoren capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal. L’equip que resulti guanyador representarà la UVic a la fase final que tindrà lloc a la Universitat de València del 22 al 24 de març de 2023. El guanyador del certamen obtindrà 1.500 € i el segon premi serà de 700 €. També hi haurà un premi per al millor orador, valorat en 300 €. Tots els diners s’hauran de destinar a l’adquisició de material educatiu. 

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat a Catalunya compta amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; al País Valencià amb la coorganització d’Escola Valenciana i el suport de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, i amb la col·laboració del Govern d’Andorra.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns