Comunitat Universitària
Comunitat Universitària
Cartells informatius per conscienciar dels beneficis de pujar per les escales, en una acció del GREAF i l’AISG

Cartells informatius per conscienciar dels beneficis de pujar per les escales

05.05.2021
Share

Des d’aquesta setmana ja es poden trobar, repartits per diversos  edificis del campus Vic, els cartells informatius i motivacionals que fomenten l’ús de les escales en detriment de l’ascensor. És una acció que vol conscienciar dels beneficis de pujar escales a la comunitat universitària, per fomentar un model de vida més saludable i sostenible. L’activitat s’emmarca dins del programa d’actes de la setmana saludable i l’ha desenvolupat el grup de recerca en Esport i Activitat Física (GREAF) conjuntament amb l’Àrea d’Infraestructures i Serveis Generals (AISG) de la UVic, a través del projecte CLIMBS, finançat per BUPA Medical Fundation.

Aquest projecte contempla diferents campanyes i la primera d’elles que s’exposa a les nostres és instal·lacions és referent a la salut cardíaca. Consta de quatre missatges diferents, tots relacionats amb els beneficis que suposa per al cor el fet de pujar escales. Els missatges són: “Pujar escales 5 minuts al llarg del dia t’ajuda a reduir els nivells de colesterol", “Pujar escales t’ajuda a reduir la pressió arterial”, “A més, redueix el risc de desenvolupar malalties cardiovasculars“ i “Pujar escales et protegeix el cor, fes salut a la feina”. Aquests missatges es troben repartits pels edificis de Miramarges, la Torre dels Frares, la Masia de la Torre dels Frares, Casa de Convalescència i Can Baumann.

A banda d’aquests missatges, les properes campanyes que s’exposaran tracten els beneficis de pujar escales per cremar calories, per posar-se en forma i fer exercici físic. Al llarg dels mesos, els cartells s’aniran canviant per tal de captar l’atenció de qui passi. Es tracta d’una acció que s’allargarà en el temps i preveu que l’ús de les escales per part de la comunitat universitària augmenti amb la divulgació dels beneficis de fer aquest exercici físic diari.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns