Skip to main content

Recerca

Simposi FC Barcelona
Jim o'Brian, professor visitant

Comença a la UVic el simposi que reuneix els autors de ‘FC Barcelona: History, Politics and Identity’

24.11.2022
Share
Recerca

Avui, 24 de novembre, ha començat a la Sala Segimon Serrallonga de la UVic-UCC el simposi FC Barcelona: Història, Política i Identitat, que reunirà avui i demà experts nacionals i internacionals sobre aquesta matèria. 

L’acte, que es desenvolupa en format híbrid (presencial i en línia) en anglès, català i castellà, s'emmarca en la presentació del llibre del mateix títol, que es publicarà l’any que ve. Reuneix els autors de les diverses parts del llibre i altres experts que reflexionen sobre el FC Barcelona pel que fa a qüestions com la identitat i la història del club, la seva governança i regulació interna, la perspectiva dels seus seguidors, així com la representació del club als mitjans de comunicació i com se n’ha informat, entre d’altres qüestions d’actualitat.

Després de la inauguració d'avui al matí, a càrrec de Josep Eladi Baños, rector de la UVic-UCC; Anna Palomo, vicedegana de la FEC; Xavier Ginesta, director del Departament de Comunicació de la FEC, i Jim O'Brien, professor i investigador visitant, hi ha hagut una primera sessió, amb la participació de Raymond Boyle, de la Universitat de Glasgow. Sota el títol "Barça, Media and Identity: Reflections from an outsider”, Boyle ha reflexionat sobre diversos aspectes polítics, econòmics i identitaris del FC Barcelona, i ha incidit en la relació entre els fans i la identitat del FC Barcelona, la història del club i la seva política i identitat, com també la connexió entre el negoci, el diner i el futbol.

Tot seguit, Frederic Porta, periodista especialitzat en el FC Barcelona, ha intervingut amb "Reporting FC Barcelona: Competing Agendas and Interest", en què ha fet un repàs a la història del Futbol Club Barcelona, des de la seva fundació l'any 1899 a moments claus de la seva trajectòria al llarg del segle XX i XXI. També ha explicat de quina manera el club ha crescut, i ha repassat figures clau d'aquest procés, com Elenio Herrera, Johan Cruyff, Ronald Kouman, Maradona, Schuster, Josep Núñez, Joan Laporta, Josep Guardiola i Lionel Messi. El periodista també ha explicat l'evolució del club juntament amb la societat catalan, així com el simbolisme i l'important paper que ha tingut el club en la política i en "nacionalisme català". A la tarda hi ha hagut la ponència "FC Barcelona: Fans, Ultras, and Hooligans; some thoughts and perspectives",  a càrrec de Carles Viñas, de la Universitat de Barcelona. 

Demà, 25 de novembre, serà el torn de tractar la governança del club, amb la intervenció de Sean Hamil, de la Universitat de London, que exposarà "FC Barcelona: Governance, Regulation, and Democracy". Tancarà el simposi la sessió "FC Barcelona 2022: Contemporary Issues and Perspectives", a càrrec de Joan Esculies i Xavier Ginesta, de la UVic-UCC. 

L’assistència al simposi és gratuïta i està oberta a qualsevol persona interessada. Aquí es pot consultar el programa complet de sessions.
 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns