Skip to main content

Recerca

Material per fomentar ocupacions no masculinitzades
Investigadores del projecte Join The Game
Sessió de treball dels socis del projecte

Comença a la UVic-UCC el projecte europeu Join the Game

21.04.2022
Share
Recerca

El projecte europeu Join the Game s’ha començat a posar en marxa i ho ha fet a la UVic-UCC, amb la trobada inicial de socis que es va fer en aquesta universitat els dies 4 i 5 d’abril. L’objectiu d’aquest projecte, coordinat per Fundacja Laboratorium Zmiany, i on també participen les institucions Pour La Solidaritè (Bèlgica) i UdrugaPariter (Croàcia), és implicar les noies en professions masculines estereotipades mitjançant eines innovadores. Per part de la UVic-UCC, hi treballaran les investigadores vinculades al Centre d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere (CEIG) Mar Binimelis i Glòria Garcia-Romeral. 

Join the Game té un pressupost de 153.211 euros i compta amb finançament del programa Erasmus+. Aquest projecte està pensat per crear eines i elaborar un mètode de treball per tal d’animar les nenes i les noies a treballar en professions masculinitzades, és a dir, aquelles que es consideren realitzades de manera estereotipada per homes. A causa dels estereotips amb què es troben les dones joves des de petites i les creences que tenen sobre les pròpies capacitats, les seves trajectòries professionals són molt limitades. 

"El foment de tasques masculinitzades entre les noies es desenvoluparà amb metodologies lúdiques, basades en el joc i molt visuals, dissenyades expressament per a aquesta finalitat", explica Binimelis. Segons ella, "aquesta metodologia serà versàtil i adaptable, de manera que qualsevol centre educatiu o universitari pugui fer-ne ús", i també s’elaborarà una guia d’ús.
 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns