Skip to main content

Recerca

Vacunes de covid-19
Cartell de la xerrada "Lliçons de covid-19"

Conversa divulgativa "Lliçons de covid-19" amb Bonaventura Clotet, Roberto Elosua i Salvador Macip

28.04.2022
Share
Recerca

Els doctors i investigadors Bonaventura Clotet, Salvador Macip i Roberto Elosua conversaran sobre l’impacte que la covid-19 ha tingut en la prevenció i tractament de malalties, per exemple en malalties infeccioses i autoimmunes, o en les no transmissibles (cardiovasculars), del concepte d'OneHealth o salut planetària, de les lliçons que ens ha donat aquesta pandèmia i de les seves conseqüències, entre altres aspectes. Ho faran en el marc de la conversa divulgativa “Lliçons de la covid-19”, que es farà el dilluns 9 de maig, de 18 a 19.30 h, al Casino de Vic, durant la qual es parlarà de les lliçons viscudes i apreses durant els últims dos anys.

Marina Geli conduirà aquesta interessant conversa. Geli és llicenciada en Medicina i especialista en medicina interna, és coordinadora del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS) i directora general de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS) de la UVic-UCC, entitat titular de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC.

El Dr. Bonaventura Clotet és metge especialista. Doctor en Medicina. Director de la Càtedra de Malalties Infeccioses i Immunitat, i catedràtic de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC. Director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, president de la Fundació Lluita contra la Sida i codirector d’HIVACAT, programa català per al desenvolupament d’una vacuna efectiva contra el VIH. Cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias.

El Dr. Salvador Macip és metge, investigador i escriptor. Doctor en Genètica Molecular i Fisiologia Humana. Director del grup de recerca Mechanisms of Cancer and Ageing Laboratory de la Universitat de Leicester (Regne Unit) i catedràtic de la UOC.

El Dr. Roberto Elosua, és director de la Càtedra de Salut i Població, vicedegà de Recerca i Internacional i catedràtic de la Facultat de Medicina de la UVIC-UCC. Coordinador del Grup d’Epidemiologia Genètica Cardiovascular a l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM).

Es tracta d'una activitat divulgativa, gratuïta i oberta a tothom. Les places són limitades i cal confirmació d'assistència* fins al 5 de maig a les 13 hores enviant un correu a udivulga@uvic.cat o trucant al 93 881 55 07 (de 9 a 13 hores). *La confirmació d’assistència dona dret a una consumició gratuïta.

Aquesta xerrada forma part del programa d’activitats de la “Primavera de la Ciència” coordinat per la Unitat de Divulgació Científica de la UVic-UCC.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns