Skip to main content

Recerca

Participants de la UVic-UCC al Congrés de Fisioteràpia

Destacada participació de la UVic-UCC en el Congrés Internacional de Fisioteràpia a Barcelona

02.06.2022
Share

Diversos fisioterapeutes i membres del grup de recerca Methodology, Methods, Models and Outcomes of Health and Social Sciences (M3O) de la UVic-UCC van participar activament al Congrés Internacional de Fisioteràpia (FTP22), organitzat pel Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC) i desenvolupat el divendres 27 de maig i dissabte 28 de maig. Javier Jerez Roig,  PhD en Salut Pública i coordinador del grup de recerca M3O, va realitzar una ponència sobre la discapacitat funcional i envelliment, tema vinculat a una de les línies de recerca del grup M3O. La ponència va ser moderada pel doctor Daniel Jiménez, secretari de la Junta de Govern del CFC i professor de Fisioteràpia a la UVic-UCC.

Una de les altres presentacions destacades va ser la del doctor Vinicius Rosa de Oliveria, professor de la UVic-UCC i membre del M3O. Va presentar un estudi descriptiu anomenat "How COVID-19 Pandemic Affected Urinary Incontinence and its Management in Nursing Homes". La seva presentació va obtenir el premi a millor comunicació oral del congrés. Aquest estudi està relacionat amb el projecte OsoNaH sobre la incontinència urinària i el comportament sedentari a les residències de gent gran d'Osona. Sandra Rierola Fochs, doctoranda i membre del M3O, va fer la presentació sobre la seva revisió sistemàtica anomenada: “Efectes de la imatge motora graduada al dolor del membre fantasma”. Aquest treball forma part del projecte de tesi doctoral “GraMI protocol in phantom limb pain”. A més, Aina Carbó Cardeña,  membre del projecte ResiCovid19, va dur a terme la seva presentació sobre l’avaluació multidimensional de la salut de residents institucionalitzats a Catalunya. 

Pau Moreno Martín, doctorand en Atenció Integral i Serveis Sanitaris, va presentar un pòster sobre la seva revisió sistemàtica respecte a la incidència i factors predictors de declivi funcional en residències geriàtriques. Anna Escribà Salvans, doctoranda i especialitzada en neurorehabilitació, ergonomia i psicosociologia aplicada, va presentar l’estudi transversal sobre sarcopènia i factors associats en residents geriátrics segons els darrers criteris de l’European Working Group on Sarcopenia in Older People. 

D'altra banda, Anna Abelló, doctoranda a la UAB i especialista en sòl pelvià, va presentar una ponència sobre la prevalença de la disparèunia en dones joves i el tractament de fisioteràpia. També va realitzar una masterclass sobre patologies del sòl pelvià femení. Anna Andreu, especialitzada en fisioteràpia respiratòria i en sòl pelvià, va presentar la comunicació “Tractament multimodal de fisioteràpia per a la disparèunia en dones amb càncer de mama” i també va moderar la sessió sobre covid-19 persistent. Meritxell Parareda, especialitzada en activitat física terapèutica en patologies cròniques i també en fisioteràpia esportiva i readaptació esportiva, va realitzar el taller “Pacient amb síndrome metabòlic, pot ser eficaç un programa d’exercici terapèutic?”. Guillem Jabardo Camprubí, doctorant del grup de recerca GREAF, va presentar una ponència sobre els factors que influencien els pacients que conviuen amb malalties de salut mental greu a l'hora de reduir el comportament sedentari. També va realitzar un taller sobre la valoració i el treball de la força tant per a pacients que han patit una intervenció quirúrgica d’extremitats inferiors com per a adults majors. 

A banda d'aquestes presentacions també van assistir al Congrés altres fisioterapeutes i estudiants de fisioteràpia de la UVic-UCC, com Eduard Minobes Molina, Mirari Ochandorena Acha, Marc Terradas Monllor, Natàlia Gomara o Pol Gràcia Micó.

Els dos dies van participar-hi un total de 2.000 persones entre assistents, ponents, organitzadors, voluntaris i empreses. També hi havia la possibilitat de presentar pòsters i comunicacions orals per poder compartir moltes experiències en les 11 sales simultànies per a les presentacions. A més a més, hi havia una fira comercial amb les últimes novetats tecnològiques i d'I+D de la professió de fisioteràpia. La inauguració va comptar amb la participació del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que va anunciar que “abans de finalitzar l’any 2022 es començarà a desplegar la figura del fisioterapeuta a tots els equips d’atenció primària de tot el territori”.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns