Skip to main content

Docència

Moment de la presentació

Dos periodistes graduats a la UVic presenten 'De la gloria al infierno: ¿Qué ocurrió entre el adiós de Neymar y el adiós de Messi?' a Vic

Share
Docència

Adrià Soldevila i Sergi Escudero, graduats en Periodisme per la UVic-UCC, van presentar dijous passat, juntament amb el també autor Sique Rodríguez, el llibre De la gloria al infierno: ¿Qué ocurrió entre el adiós de Neymar y el adiós de Messi? La presentació del text es va fer a la llibreria Muntanya de Llibres. L’acte el va organitzar la Facultat d'Empresa i Comunicació i el va conduir Xavier Ginesta, professor de la UVic-UCC, que va agrair als dos alumnes que presentessin el llibre a Vic. Hi va haver una trentena d’assistents, la majoria alumnes i exalumnes de la Universitat interessats en el Barça. 

Els autors van fer una presentació basada en anècdotes que s’expliquen al llibre sobre aquests últims sis anys del Barça i van posar el focus en l’actualitat. El més crític de tots va ser Sique Rodríguez, que va posar en dubte que el Barça vagi pel bon camí, argumentant que està en risc de repetir decisions errònies. Rodríguez també va advertir que s’ha arribat a un punt que criticar l’expresident Bartomeu ja no és valent, i que s’ha de centrar el focus en l’actual president, Joan Laporta. Tots tres autors van coincidir a dir que el llibre ha de servir per explicar coses del passat perquè no es tornin a produir, com ara les altes despeses en salaris dels jugadors. 

Una de les anècdotes que més va impactar el públic va ser quan un dels autors, Adrià Soldevila, va explicar que l’any 2019, quan el club tenia la intenció de renovar Messi, el seu pare, Jorge Messi, s’havia reunit amb el president Josep Maria Bartomeu i li havia preguntat si era veritat que el jugador del planter blaugrana Ansu Fati tenia una oferta de 150 milions per abandonar l’equip. Segons Soldevila, Bartomeu va respondre que sí i de seguida Jorge Messi va recomanar la sortida de Fati, amb la següent afirmació: “Este chico no va a llegar”. Arran d’aquesta anècdota, tots tres autors van coincidir a interpretar que el pare de Messi buscava un millor contracte per al seu fill. Sergi Escudero va declarar: “La pressió que feien els Messi era difícil de gestionar; es pensaven que estaven per sobre del club”. 

Arribats al final de la presentació del llibre, els autors es van fer fotos amb els assistents que ho van voler i van firmar llibres. Sergi Escudero i Adrià Soldevila, exestudiants de la UVic, van exposar la seva intenció de continuar investigant la situació actual del FC Barcelona i la seva gestió, també sota el mandat de Joan Laporta, força criticat pels tres autors en la presentació del llibre per la seva constant improvisació des que va arribar al càrrec. El llibre De la gloria al infierno: ¿Qué ocurrió entre el adiós de Neymar y el adiós de Messi? es va publicar el 13 d’abril i se'n va fer la presentació a Barcelona el 20 d’abril.

 

 

(Notícia elaborada per Roger Mateu i Braian Queralt en el marc del Taller de Redacció de Premsa I)

 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns