Skip to main content

Comunitat Universitària

Nous Espais de Lactància de la UVic
Nous Espais de Lactància de la UVic

El Campus Vic ja disposa dels primers espais de lactància

Share
Comunitat Universitària

La comunitat universitària ja disposa d’espais de lactància per a aquelles treballadores que els vulguin sol·licitar. Aquests espais s’han pensat perquè siguin efímers i es puguin retirar un cop ja no se’n fa ús i, a la vegada, per poder-los adaptar a les necessitats de les persones que en facin la petició. Consisteixen en un kit que consta d’una butaca, dues mampares, un tamboret i una paperera. La instal·lació del kit es farà en un espai a prop de la treballadora sol·licitant i que estigui pròxima a un UCoworking, una office o un lavabo. 

A l’hora de sol·licitar un nou espai de lactància, cal tenir en compte l’article 24.3 "Maternitat i paternitat – Lactància" del Conveni col·lectiu. Per a qualsevol dubte, cal dirigir-se a l’Àrea de Polítiques de Talent. Aquesta és una de les accions incloses dins el projecte d’Espais de benestar. Altres accions incloses en els Espais de benestar i presentades com a proposta a la convocatòria d’ajut a iniciatives de projectes per a la igualtat de gènere són la instal·lació de canviadors per a nadons i l’adaptació de lavabos per a l'ús de la copa menstrual. L’objectiu de la creació d’aquests espais és millorar el confort de la comunitat universitària. 

Actualment, hi ha dos espais de lactància: un a l’edifici de la Torre dels Frares i un altre a l’edifici B de Miramarges. Les treballadores que estiguin interessades a disposar d’un d’aquests espais, poden enviar un correu electrònic a prevencio@uvic.cat

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns