Skip to main content

Recerca

Cartell sobre les violències de gènere

El CEIG presenta nous materials de prevenció de les violències de gènere en joves

11.03.2021
Share

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Dones, el Centre d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere de la UVic-UCC ha presentat, entre l’1 i el 8 de març, material nou de prevenció de les violències de gènere en joves amb una perspectiva interseccional. El material s’emmarca dins el projecte “Prevenció de la violència masclista en joves amb perspectiva interseccional” i està dirigit a professorat de secundària en exercici i formació, personal tècnic de l’administració pública que treballi amb joves, serveis d’igualtat, estudiants dels graus d’Educació Social, Comunicació Audiovisual i Periodisme, així com al públic en general.

El material s’ha difós a través d’Instagram i Twitter. Per una banda, s’han presentat quatre vídeos, gravats a través de la plataforma Zoom, que recullen dues converses entre joves on es coneixen per primera vegada i parlen dels obstacles i dels facilitadors que han viscut durant les seves trajectòries educatives. Els protagonistes de les converses són Eloi Collell, Amat Molero, Clàudia Jimeno i Cristina Zhang Yu.

Els recursos audiovisuals, anomenats Cruïlles 2.0, donen continuïtat al material formatiu del projecte Camins, un projecte de mentoria social que fomenta les trajectòries d’èxit educatiu entre noies d’origen marroquí i que incorpora una perspectiva intercultural i de gènere.

 

Pòsters amb perspectiva interseccional

Per altra banda, també s’han presentat 5 pòsters que treballen des d’un nivell abstracte les violències de gènere amb una mirada interseccional. El material, destinat a professorat de secundària i elaborat per Pedro Strukelj, s’allunya d’un to pedagògic clàssic i planteja preguntes perquè el professorat connecti amb situacions a partir de les imatges abstractes. Els cinc pòsters inclouen un codi QR que ofereix recursos per aplicar una mirada àmplia i interseccional a les violències de gènere.

L’objectiu general del projecte és proporcionar eines per aplicar la perspectiva interseccional a la prevenció de la violència masclista en joves. Des d'un punt de vista més específic, els objectius buscats són els següents:

  • Impulsar la formació i l’intercanvi entre professorat i personal tècnic, generant un espai de reflexió i treball sobre com es pot incorporar la perspectiva interseccional a la prevenció de la violència masclista.
  • Elaborar unes recomanacions, adreçades a professionals i administracions públiques que treballen en l’àmbit de la prevenció, sobre com aplicar la perspectiva interseccional a la prevenció de violència masclista en joves.
  • Sensibilitzar a través de la creació de materials i de l’elaboració d’uns tallers sobre violència masclista i interseccionalitat adreçats a joves.

El projecte està coordinat per Gerard Coll-Planas, doctor en Sociologia i director del CEIG, Gloria García-Romeral, doctora en Sociologia, i Mar Binimelis-Adell, doctora en Belles Arts i membre del grup de recerca TRACTE. Forma part de la convocatòria Pacto de Estado contra la violència de genero i està finançat pel Ministeri d’Igualtat.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns