Skip to main content

Comunitat Universitària

rector

El Claustre dona suport a la reelecció del rector, amb un 65% de vots a favor

02.06.2022
Share

El Claustre de la UVic-UCC, reunit dilluns passat, va pronunciar-se a favor de la reelecció del rector, amb un 65,09% de respostes afirmatives a la pregunta “Votes favorablement el programa de govern 2022-2026 presentat pel rector Josep Eladi Baños Díez?”. Un 18,18% dels vots van ser en contra i un 16,73% van ser en blanc. Les votacions es van dur a terme després de la celebració del Claustre, que va comptar amb una assistència de 88 persones des de l’Aula Magna i 177 per streaming, en el transcurs del qual el rector va fer balanç dels objectius assolits en el seu primer mandat i va presentar el seu programa per al segon, del 2022 al 2026.  

Un cop finalitzat el Claustre va quedar obert el període de votació telemàtic, que es va estendre des de les 17 h de dilluns fins a les 9.30 h de l’endemà, amb el propòsit que tothom qui fos claustral pogués pronunciar-se. Els resultats de la votació del programa de govern es traslladaran al Patronat de la FUBalmes, que el pròxim 22 de juny es pronunciarà definitivament, vist l’informe del Claustre, pel que fa a la renovació del mandat del rector Josep Eladi Baños per al període 2022-2026. 
 

Fent memòria del primer mandat

Només començar, el rector Baños es va adreçar a la comunitat universitària per fer balanç del primer mandat, alhora que va reconèixer l’esforç de tot l’equip amb qui ha treballat. En primer lloc, va parlar de política institucional i de l’adaptació dels processos docents a la covid-19, moment en què va aprofitar per agrair a tota la comunitat, docents i professionals de serveis, l’esforç esmerçant en aquell moment. També va destacar l’aprovació del Pla estratègic, la federació amb Elisava, l’aparició en els rànquings THE, la posada en marxa del Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment, la creació de diverses càtedres i de les Beques a l’Abast de Tothom, el programa 2+3 per a la vinculació dels CFGS als estudis universitaris, l’actualització del conveni programa (a l’espera de la renovació definitiva), el reconeixement de la singularitat de la Universitat en la Llei d’acompanyament dels pressupostos, el programa Trobades amb el rector i els actes de celebració dels 25 anys de la UVic-UCC, entre altres. 

Centrant-se en els diferents eixos, pel que fa a ordenació acadèmica, va posar en relleu la multimodalitat i l’aplicació de la semipresencialitat en alguns graus, el desplegament i la verificació d’algunes titulacions, la reorganització de la formació continuada, la creació del Programa de suport a l’estudiant i l’increment d’activitats de formació del professorat. D’altra banda, la creació de l’IRIS-CC, la creació del CERT en Educació, la importància de les dedicacions intensives en recerca, el reconeixement en el PDA de les hores dedicades per tesis presentades, l’inici de dos programes de doctorat i la renovació del Segell HRS4R van ser alguns dels aspectes que va destacar quant a la recerca. En el torn del professorat, va posar l’accent en l’aprovació del Document de nivells de professorat i el Manual UDocentia, el Programa de places de promoció, i la modificació del Reglament de professorat emèrit. Ja per finalitzar i respecte a la internacionalització, va destacar el Pla estratègic d’internacionalització, la participació en la iniciativa Universitats Europees Erasmus+, l’obtenció de la Carta Erasmus per al finançament de recerca per a la FUBages, la FESS i BAU, la renovació de la Carta Erasmus+ i la gestió del retorn dels estudiants a l’inici de la pandèmia, entre altres aspectes. 

La proposta per al 2022-2026

Tot seguit, va traslladar a la comunitat que el seguia el programa de govern 2022-2026, que se sotmetia a la votació del Claustre. Abans d’entrar de ple en cadascun dels eixos, va mostrar deu objectius generals de la proposta, entre els quals va destacar la importància de cohesionar la institució, de fer de Vic i Manresa ciutats universitàries, d’obtenir recursos econòmics que assegurin la viabilitat de la Universitat, i de desenvolupar la recerca com a motor d’innovació econòmic i social.

En l’apartat de docència i estudiants, va posar el focus en la consolidació de l’oferta educativa, l’aprofundiment del model híbrid, la inclusió del model de formació dual, la consideració de la millora de l’atenció a l’estudiant i l’aprofundiment en el Pla 2+3 de col·laboració amb els CFGS, el desenvolupament de l’Escola de Formació Contínua i la millora dels programes de doctorat. En recerca, va fer algunes consideracions prèvies sobre el seu paper en el manteniment de les titulacions i la seva contribució en els rànquings internacionals, per tot seguit centrar-se en els reptes per als pròxims anys, que va concretar en el suport als centres de recerca actuals i en el desplegament d’altres de nous, la dotació de dedicacions intensives i avançades en recerca, el reconeixement de la personalitat jurídica pròpia de la UVic-UCC en les convocatòries catalanes i espanyoles i el suport als investigadors, entre d’altres. Pel que fa al professorat, va destacar com a objectius, la millora de l’eficiència de la gestió del professorat, la revisió de les enquestes al professorat, la creació de la figura del col·laborador acadèmic, l’actualització del Manual de benvinguda i la continuació de les promocions internes. Finalment, quant a la internacionalització, va posar el focus en la incorporació de la internacionalització en el perfil formatiu dels estudiants, la internacionalització dels programes formatius, la promoció de la internacionalització del PDI i el PAS, i l’increment de la mobilitat, entre altres qüestions.

Intervenció dels representants al Patronat

Tot seguit, Ana Palomo, en nom dels representants del Claustre al Patronat de la FUBalmes, va traslladar que en la reunió del Patronat de la FUBalmes del 18 de maig passat els representants s’havien pronunciat favorablement pel que fa a la proposta de renovació presentada pel rector. Va destacar del seu programa la intenció de treballar per a una major cohesió institucional, alhora que va fer notar la necessitat de fer augmentar el sentiment de pertinença de la comunitat. Aquest darrer aspecte també es va remarcar en el torn obert d’intervencions, juntament amb la petició sobre quin és el paper de la recerca a la institució. El rector es va mostrar compromès a treballar per augmentar el sentiment de pertinença i va destacar la importància de la recerca a la UVic-UCC. 

La sessió la va presidir Anna Erra, presidenta de la FUBalmes, que va estar acompanyada per la secretària general de la UVic-UCC, Anna Sabata.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns