Skip to main content

Recerca

Sergio Ponsá ha participat en tres sessions de la COP 27
El director del CT BETA en una de les seves intervencions al Pavelló de la Mediterrània

El CT BETA participa en tres sessions del Pavelló del Mediterrani de la COP27

17.11.2022
Share
Recerca

El Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC ha tingut una presència destacada a la 27a Conferència de les Nacions Unides sobre canvi climàtic (COP27), que s'està duent a terme fins demà, divendres, a Sharm El-Sheikh (Egipte). El director del CT BETA, Sergio Ponsá, ha representat aquest centre en tres sessions, en el marc del programa d’activitats del Pavelló del Mediterrani, una iniciativa que s’ha incorporat per primera vegada en aquesta conferència. El Pavelló del Mediterrani s’ha promogut des de la Unió per la Mediterrània, la Fundació PRIMA i UNEP-MAP, juntament amb un grup d'organitzacions rellevants i un comitè científic, liderat pels experts mediterranis en canvi climàtic i ambiental (MedECC), que reuneix 600 científics.

La primera sessió a la qual va participar Ponsá, organitzada per la Fundació PRIMA, va servir per posar els sistemes agroalimentaris al centre del debat sobre el desenvolupament sostenible, pel seu impacte en el canvi climàtic, les emissions de CO2 i la necessitat de millorar la seguretat alimentària a escala mundial. Una part de la seva intervenció es va destinar a explicar l'aportació del projecte TRANSITION, en el qual s'està treballant per identificar pràctiques reals que ajudin a adaptar les pràctiques agroforestals a les realitats mediterrànies.

La segona intervenció de Ponsá va tenir lloc en una sessió organitzada per MedWaves en què es va reflexionar sobre el nexe entre l'economia circular i la reducció d'emissions d’efecte hivernacle, explorant el potencial net zero de les cadenes de valor clau, i  basant-se en estratègies de circularitat i les múltiples oportunitats entrecreuades per al desenvolupament social i econòmic. Ponsá va exposar algunes estratègies per millorar la circularitat a partir de les oportunitats que ofereix la bioeconomia a les cadenes de valor agroalimentàries.

Finalment, una de les sessions organitzades pel programa Interreg MED va servir per argumentar per què la innovació verda i blava haurien d'avançar conjuntament i debatre el paper dels poders públics en l'adopció d'estratègies d'economia circular en aquests àmbits. En aquesta sessió, hi va tenir una presència important la Comunitat Med Green Growth, liderada pel CT BETA des de 2016 i que té el suport de la Unió per la Mediterrània.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns