Skip to main content

Comunitat Universitària

El poeta Andreu Febrer, protagonista de dos actes commemoratius del 700è aniversari de la mort de Dante Alighieri

El poeta Andreu Febrer, protagonista de dos actes commemoratius del 700è aniversari de la mort de Dante Alighieri

16.06.2021
Share
Comunitat Universitària

Per commemorar els 700 anys de la mort del poeta Dante Alighieri, l’Ajuntament de Vic, els estudis de Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades de la UVic-UCC, el Patronat d’Estudis Osonencs i l’Ateneu de Vic han preparat un homenatge a Andreu Febrer (Vic, ca. 1374 – Palerm, ca. 1441), poeta i el primer traductor al català de la Divina Comèdia. La celebració serà el proper divendres 18 de juny a les 6h de la tarda a Vic, i constarà de dues activitats consecutives.

La primera activitat serà la descoberta d’una placa identificadora de la casa on va néixer Andreu Febrer, al carrer de Sant Miquel, 1, de Vic. Després d’aquest acte tindrà lloc la jornada “Andreu Febrer i la traducció de la Divina Comèdia” a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic.

A la jornada hi participaran la coordinadora dels estudis de Traducció i Interpretació i Llengües Aplicades de la FETCH i investigadora del grup de recerca Aprenentatge i Comunicació de la UVic (GRAC), Lydia Brugué; la historiadora, professora emèrita d’història medieval de la UB, Imma Ollich; l'editora i professora de la UPF Raquel Parera, el catedràtic de filologia catalana i professor d'història medieval Lluís Cabré; l’actor Lluís Soler, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Susagna Roura. Tots ells faran un repàs al context literari de l’obra, l’autor i el traductor, i també la lectura d’alguns fragments de la Divina Comèdia en traducció d'Andreu Febrer.

Per aquesta activitat l’aforament és limitat. Cal inscriure’s enviant un correu electrònic a info@ateneudevic.cat. Els actes commemoratius compten amb la coorganització del Patronat d’Estudis Osonencs, i amb la col·laboració de la Institució Puig-Porret.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns