Recerca
Recerca
Presentació projecte OsoNaH a la Càtedra Hestia

El projecte OsoNaH presenta la memòria final de resultats a la Càtedra Hestia

15.07.2021
Share

El projecte OsoNaH continua avançant. El dimarts 13 de juliol, el seu investigador principal, Javier Jerez, va presentar la memòria final dels resultats del projecte sobre incontinència urinària a la Càtedra Hestia. OsoNaH és un projecte multidisciplinari que avalua la salut dels residents geriàtrics de la comarca d’Osona des d’un punt de vista biopsicosocial; analitza síndromes geriàtriques que solen afectar a la gent gran institucionalitzada, com la incontinència urinària, el sedentarisme, l’estat nutricional, el deteriorament cognitiu o la solitud, entre d’altres.

El juny del 2019 el projecte OsoNaH va rebre un premi a la segona edició de beques la Càtedra Hestia en Atenció Integrada Social i Sanitària, que impulsa projectes docents i de recerca liderats per professionals, equips i institucions dedicades a l’atenció de persones vulnerables amb altes necessitats d’atenció, social i sanitària. En la presentació de memòries finals, es varen mostrar els principals resultats de l’estudi referent a la incontinència urinària: l’alta prevalença de incontinència urinària trobada, gairebé tres de cada quatre residents presentava un cert grau d’incontinència, la seva associació amb la incapacitat cognitiva i funcional, així com les experiències dels professionals de les residències en la seva gestió.

La beca atorgada va facilitar l’impuls per engegar el projecte OsoNaH, que actualment compta amb més de dotze investigadors col·laboradors, entre els quals hi ha actualment quatre tesis doctorals relacionades i diversos treballs finals de grau a la UVic-UCC. Aquest equip ha sabut superar les dificultats derivades de la pandèmia de COVID-19 pel que fa a la recerca aplicada i han ampliat les previsions inicials de l’estudi, afegint variables rellevants com el comportament sedentari i portant a terme un estudi de seguiment de dos anys de la mostra analitzada, entre d’altres.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns