Institucional
Institucional
Acte d'inauguració de curs de la UVic-UCC 2021-22

El rector de la UVic-UCC demana que aquest curs sigui el de la renovació del contracte-programa

14.10.2021
Share

La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ca celebrar ahir l’acte acadèmic d'inauguració del curs 2021-2022. L’acte, que va tenir lloc al campus Manresa i que va aplegar 170 persones va ser presidit pel rector, Josep-Eladi Baños, acompanyat de la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, de l'alcalde de Manresa i president del Patronat de la Fundació Universitària del Bages, Marc Aloy, de l'alcaldessa de Vic i presidenta del Patronat de la Fundació Universitària Balmes, Anna Erra, i de la secretària general de la UVic-UCC, Anna Sabata.  

Durant el seu discurs inaugural, el rector Josep Eladi Baños va fer referència al finançament de la Universitat i va dir que el curs 2021-2022 havia de ser el de la renovació del contracte programa. “Ja fa massa temps que en parlem sense poder-lo materialitzar  i em consta que l’actual equip de la conselleria de Recerca i Universitats n’és conscient i ens ajudarà a aconseguir-ho", va afirmar.  

El rector de la UVic-UCC va agrair també  l’esforç de tota la comunitat universitària els últims anys, que s’ha vist plasmat en resultats com el del rànquing Times Higher Education, uns resultats que “són un èxit extraordinari” al mateix temps que un “repte majúscul” per a l’any del 25è aniversari de la institució. Segons Baños, aquest curs “la UVic-UCC ha d’esdevenir una universitat encara més competitiva en els aspectes que li són propis: la docència, la recerca i la transferència de coneixement”.  

Compromís amb la millora del finançament universitari

Per la seva banda, la consellera Geis va celebrar el fet que l’acte coincidís amb l’aprovació del Procicat del retorn al 100% de presencialitat a les aules universitàries. En el seu parlament va elogiar el projecte de la UVic-UCC, de la qual va destacar que “té una funció social d’arrelament al territori, un territori on neixen iniciatives innovadores i de qualitat”. La consellera va reconèixer que una de les assignatures pendents de la seva conselleria és “com millorar el sistema de finançament de les universitats, com millorar les infraestructures de recerca del país i  com garantir el relleu generacional a les universitats”. Per a tot això, va afegir, “el pressupost ens ha de permetre posar les bases i prendre les millors decisions per al país”. “Espero que puguem ajudar en la consolidació de la UVic-UCC", va dir. 

En la seva intervenció, Geis va assenyalar també dos reptes importants. El primer, augmentar la transferència del coneixement per tal que arribi a la societat i perquè aquesta entengui  el sentit d’invertir en recerca i universitats. El segon, “teixir les polítiques perquè el jovent  tingui possibilitats de present i de futur a Catalunya; al jovent del país els devem moltíssim. Han de tenir horitzons”. 

En l’acte hi van intervenir també l’alcaldessa de Vic i l’alcalde de Manresa, Anna Erra i Marc Aloy, que, a més, són presidents dels patronats de la Fundació Universitària Balmes i la Fundació Universitària Bages, respectivament. Erra va fer referència a la incorporació d’Elisava a la UVic-UCC dient que “fa créixer la Universitat en termes de coneixement i d’abast geogràfic. La suma fa multiplicar els èxits. Som una universitat oberta i arrelada al territori”. Per la seva banda, Marc Aloy va afirmar que la universitat constitueix “la suma d’esforços universitaris de caràcter municipalista, un orgull per a les dues ciutats que gràcies a la UVic-UCC ofereixen estudis en territoris sense universitat pública”.  

L’acte va tenir com a punt de partida la projecció de la videomemòria del curs anterior, elaborada des de l’Àrea de Comunicació Corporativa i UMèdia, sota la supervisió de la secretària general, Anna M. Sabata, que fou l’encarregada de fer-ne la presentació.

Consulta la galeria de fotografies de l'acte

Recupera el vídeo de l'acte d'inauguració de curs

 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns