Comunitat Universitària
Comunitat Universitària
El segon número del suplement El 9 Nou UVic-UCC veu la llum aquest divendres

El segon número del suplement El 9 Nou UVic-UCC veu la llum aquest divendres

11.02.2021
Share

Aquest proper divendres veurà la llum el segon número del suplement El 9 Nou UVic-UCC fruit de la col·laboració entre ambdues entitats. El suplement es distribuirà amb l’edició d’Osona i el Ripollès del bisetmanari, i conté articles escrits per estudiants del grau en Periodisme de la Facultat d’Empresa i Comunicació, que s’han desenvolupat en una sessió de treball amb els periodistes professionals del periòdic i un treball coordinat amb ells.

El tema principal d’aquesta segona edició és el Dia de la Dona i la Nena en la Ciència, que té lloc avui dijous 11 de febrer. En les primeres pàgines del suplement, es dona veu a professores i alumnes de la UVic-UCC relacionades amb el món de la ciència, a través dels seus testimonis en diferents camps. A continuació, una entrevista al metge especialista en psiquiatria i director executiu de la Càtedra de Salut Mental de la UVic-UCC, Pere Bonet, que parla de l’afectació de la pandèmia sobre la salut mental de les persones.

A les pàgines centrals del suplement hi trobem els articles fets per estudiants. Rita Sardà i Adrià León expliquen històries d’alumnes dels graus relacionats amb la salut que han format part d’equips de treball hospitalari durant la pandèmia. Són quatre les testimonis que expliquen detalls interessants i commovedors de les seves experiències al costat de metges i infermers. Posteriorment, els alumnes Roger Isern i Aleix Castells donen veu a les persones imprescindibles però menys visibles del dia a dia universitari: el personal de neteja i de manteniment. A través del testimoni d’alguns treballadors, s’explica com funcionen internament aquests serveis i com se senten amb la feina que duen a terme.

El tema de recerca d’aquest suplement tracta sobre el projecte europeu de participació ciutadana CO3, en el qual la UVic participa a través de dos investigadors del grup de recerca en Tractament de Dades i Senyals. Les darreres pàgines del suplement estan dedicades a tres alumnis, l’apartat de territori està dedicat a la Càtedra de l’Aigua de la UVic-UCC i a alguns dels seus projectes. Finalment, a la contraportada, es dona veu als estudiants internacionals que aquest mes han arribat a Vic per cursar el segon semestre, en els programes d’Erasmus o Study Abroad.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns