Skip to main content

Docència

Eloi Castilla guanyador del Premi Eusebi Molera 2022
M. Àngels Crusellas i Jordi Valiente
Taula rodona sobre TFG
LLiurament del premi

Eloi Castilla guanya la 6a edició del Premi Eusebi Molera al millor TFG de l’àmbit de les Enginyeries

24.11.2022
Share

Dimarts passat, 22 de novembre, a la tarda va tenir lloc a l’Aula Magna de la Universitat l’acte de lliurament del Premi Eusebi Molera al millor treball de fi de grau (TFG) de les titulacions d’Enginyeries de la UVic-UCC. Aquest any va resultar premiat Eloi Castilla del grau en Enginyeria de l’Automoció amb el treball que porta per títol “Obtenció i caracterització de pols d’alumini (AlSi10Mg) per a la fabricació additiva”, tutoritzat per Walburga Ursula Kerschbaumer i Gonzalo Varela. El Premi Eusebi Molera l’atorguen el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials i Graduats de Manresa (CETIM) i la UVic-UCC, amb l’objectiu d’incentivar els estudiants dels graus d’enginyeria. 

El jurat estava format, per part del CETIM, per Ester Badia, vocal de la Junta, i Joan Miró i, per part de la UVic-UCC, per Jordi Surinyac i Walburga U. Kerschbaumer, professors de la FCTE. Pel que fa a les propostes presentades, el Jurat va ressaltar que tot i que hi ha hagut menys treballs que en cursos anteriors, els que s’han presentat són de disciplines molt diferents, estan molt alineats amb les tendències tecnològiques de la indústria i tenen un nivell de qualitat molt elevat. 

En el treball guanyador s’utilitza una tecnologia optimitzada d’atomització amb la qual s’aconsegueixen pols amb morfologia amb un elevat grau d’esfericitat i de qualitat superior. D’aquesta manera, es crea coneixement per desenvolupar, produir i caracteritzar amb èxit aliatges metàl·lics en pols (AlSi10Mg) per a aplicacions en processos de fabricació additiva per tal de millorar la qualitat dels components resultants en termes de propietats.

A l’edició d’enguany es van presentar un total de cinc treballs, dels quals tres, els que es van poder exposar, van passar a la fase de finalistes. Es tracta de “Model d’analítica predictiva per la indústria 4.0”, d’Ibrahim Amar, del grau en Enginyeria Mecatrònica, tutoritzat per Moisès Serra i Pere Martí, i “Satisfy You”, en la modalitat INNOVA, de Lluc Llull Galmés i Miquel Sayós, del grau en Multimèdia. Aplicacions i Videojocs, tutoritzat per Raimon Lagonigro i Joan Antoni Castejón. Eloi Castilla va exposar el seu treball davant dels estudiants de tercer, amb l’objectiu d’ajudar-los a agafar idees i estratègies per poder realitzar el seu treball amb èxit, mentre que els altres finalistes no ho van poder fer per motius laborals i de salut.

L’acte va ser inaugurat per M. Àngels Crusellas, vicedegana de la FCTE, i per Jordi Valiente, degà de la CETIM. A banda dels finalistes i el premiat, van seguir l’acte, de forma presencial, estudiants de 3r i 4t curs dels graus en Enginyeria Mecatrònica i en Multimèdia. Aplicacions i Videojocs i, de forma virtual, estudiants de 3r del grau en Enginyeria de l’Automoció, com també professorat d’aquests graus. Va incloure una taula rodona sobre “Elaboració del treball de fi de grau”, amb Anna Dalmau, coordinadora de TFG, com a moderadora, i cada coordinador va fer les aportacions més específiques per a cada grau. 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns