Skip to main content

Docència

Instruments de cirurgia

Els estudiants Medicina podran seguir sessions de cirurgia per a residents de la Fundació Althaia

21.10.2020
Share

L'alumnat del grau en Medicina de la UVic-UCC podrà seguir, d'ara en endavant, un programa de sessions de cirurgia adreçades a metges residents de l'Hospital Sant Joan de Déu de la Fundació Althaia. Aquesta institució i la Facultat de Medicina han arribat a un acord perquè els i les estudiants puguin participar en aquestes activitats formatives, que s'organitzen de forma quinzenal en format online i que es retransmeten en directe des de diversos hospitals espanyols i internacionals.

En aquestes càpsules s'hi tracten temes diversos que van des de qüestions més genèriques com els drets i deures dels residents en cirurgia fins a d'altres de molt concretes com ara les implicacions terapèutiques del càncer gàstric difús. Les sessions les imparteixen diferents especialistes sanitaris,i permeten als estudiants consolidar coneixements de patologies que hagin estudiat o estiguin estudiant a classe per tal de comprovar com es tracten dins els quiròfans. A més podran participar en el debat i discussió posterior. En la programació d'aquest primer trimestre de curs, a banda de cirurgians de diferents centres espanyols també n'hi participarà un de britàni (el Saint Mark's Hospital de Londres) i un de mexicà (l'Hopital Regional Tlalnepantla). Les sessions tenen lloc els dijous a les 17:00h via Zoom, tenen una durada d’una hora i posteriorment es troben disponibles al canal de Youtube d’Althaia per aquelles persones que no les hagin pogut seguir en directe.

El programa s'organitza des del Servei de Cirurgia General i Digestiva d'Althaia, i el coordina Roser Farré, adjunta de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu i professora associada de la Facultat de Medicina. Segons l'organització, Des de Ferré, "aquestes col·laboracions entre centres hospitalaris, professionals sanitaris i institucions universitàries tanquen un cercle de formació molt atractiu de cara als estudiants pel fet que poden ser presents a les sessions de cirurgia, les poden recuperar quan els puguin ser d’utilitat i poden veure com s’apliquen a la pràctica quirúrgica conceptes i tècniques que es tracten a les aules". El projecte compta amb la col·laboració de la Societat Catalana de Cirurgia, la Societat Catalana d'Endoscòpia Digestiva Mèdico-Quirúrgica, la Sociedad Española de Investigaciones Quirúrgicas (SEIQ), els Laboratoris Farmacèutics ROVI i la Asociación Española de Cirujanos.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns