Recerca
Recerca

Els grups de recerca TRACTE i GETLIHC, presents al congrés internacional IATIS

30.09.2021
Share

Cinc membres del grup de recerca TRACTE (Floriane Bardini, Montse Corrius, Eva Espasa, Paula Igareda i Miquel Pujol) i les investigadores Pilar Godayol i Teresa Miret del grup de recerca GETLIHC van participar en el 7è congrés internacional IATIS que es va dur a terme del 13 al 17 de setembre a Barcelona i que enguany tractava de l’ecologia cultural de la traducció. 

IATIS (International Association for Translation and Intercultural Studies) és una associació internacional de referència en la traductologia, i des del 2004 organitza un congrés internacional que se celebra cada vegada en una ciutat diferent del món. Aquest any, la setena edició es va dur a terme a la Universitat Pompeu Fabra i, a causa de l’actual pandèmia, el congrés es va celebrar en format híbrid. No obstant això, hi va haver més de 300 presentacions.  

D’una banda, i dins del panell sobre multilingüisme en traducció audiovisual, Miquel Pujol, juntament amb Laura Santamaria de la UAB, van presentar la comunicació “Secondary characters colouring the complex cultural atmosphere in Unorthodox. Multilingualism and its translation in watering screen landscapes”. En aquest mateix panell les investigadores Montse Corrius i Eva Espasa  van presentar la comunicació “Multilingualisn and gender in the miniseries Unorthodox”. Ambdues recerques formen part del projecte MUFiTAVi (PGC2018-099823-B-I00) finançat pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats en el qual participen tots quatre. A més, Floriane Bardini va presentar la comunicació “Audio Description as a Pedagogical Tool for L1 Practice”.
D’altra banda, Pilar Godayol va presentar la comunicació “Early ecofeminist debates of the seventies and eighties in Catalonia: translations and reception” dins del panell de traducció, espais i ecologia cultural i Teresa Miret “Translating Texts about Ecology with a Gender Perspective: Analysis of the Terms Related to Ecology in a well-known Medical Dictionary”, en el panell de traducció, gènere i ecologia. 

A més de les participacions com a ponents, la Dra. Espasa va formar part del comitè científic i les doctores Corrius i Godayol i el doctor Pujol, del Comitè assessor del congrés. Així mateix, la Dra. Igareda va formar part del comitè organitzador.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns