Docència
Docència
Eric Juvanteny guanya la 5a edició del premi Eusebi Molera al millor treball de final de grau

Eric Juvanteny guanya la 5a edició del premi Eusebi Molera al millor treball de final de grau

17.11.2021
Share

L'acte de lliurament del 5è premi Eusebi Molera al millor treball de fi de grau (TFG) dels estudiants dels graus d’enginyeria de la UVic-UCC es va celebrar dimarts 16 a la tarda. En aquesta edició, celebrada a la Sala Segimon Serrallonga, va resultar premiat Eric Juvanteny, del grau en Enginyeria Mecatrònica, pel treball Automatització d’un procés de qualitat. Aplicació amb visió artificial i Robot Col·laboratiu. El premi Eusebi Molera l’atorguen el col·legi professional d’enginyers tècnics industrials i graduats de Manresa (CETIM) i la UVic-UCC, amb l’objectiu d’incentivar els estudiants dels graus d’enginyeria. 

El jurat estava format per Josep M. Macià, gerent i secretari tècnic del CETIM, Inés Lumbreras, membre del CETIM, i Jordi Surinyac i Joan Antoni Castejon, professors de la Facultat de Ciències i Tecnologia. El jurat va mostrar molt entusiasme a l’hora de fer la valoració pel que fa a la qualitat dels treballs i va destacar el nivell dels projectes participants, comentant que els va resultar difícil escollir un únic guanyador.  

El treball guanyador, tutoritzat pels professors Juli Ordeix i Xavier Solanich, se centra en l’automatització del procés de qualitat dels embassats en una empresa de productes alimentaris d’Osona. Un replantejament que el treball proposa realitzar mitjançant càmeres de visió artificial, un robot col·laboratiu per les diferents parts del projecte i el disseny i construcció d’un tallador per obrir els envasos que no superin el nou procés de qualitat i que s’hagin de retirar del producte.  

A l’edició d’enguany es van presentar a la convocatòria un total de set treballs, quatre dels quals van passar a la fase de finalistes juntament amb el premiat: Sistema per reduir el risc d’accidents a les cantonades (Argos Cam), de Ramon Angosto, estudiant del grau en Enginyeria Mecatrònica; Visión artificial para el control de calidad de un retrovisor, de Yeray Merino Romero, del grau en Enginyeria de l’Automoció; i Gelificació in situ de nanopartícules polimèriques pel tractament de la malaltia de glaucoma de Núria Termes Español, alumna del grau en Enginyeria Biomèdica. Els tres finalistes del premi Eusebi Molera que van poder assistir a l’acte de manera presencial i telemàtica van exposar els seus treballs davant els estudiants que ara cursen tercer als graus en Mecatrònica i Multimèdia, amb l’objectiu d’ajudar-los a agafar idees i estratègies per realitzar el seu treball de final de grau de cara el pròxim curs.  

Durant l'acte també es va celebrar la taula rodona “Elaboració del Treball de fi de grau”, amb Anna Dalmau, coordinadora de TFG, com a moderadora, i els ponents Juli Ordeix, coordinador del grau en Enginyeria Mecatrònica, Raymond Lagonigro i Carles Bosch, ambdós cocoordinadors del grau en Multimèdia. Aplicacions i Videojocs

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns