Comunitat Universitària
Comunitat Universitària
vacuna

Èxit de participació en la campanya de vacunació de la grip

09.12.2020
Share

Amb l'arribada de l'hivern i davant la pandèmia de la covid-19, cada vegada són més els i les professionals sanitaris que recomanen especialment vacunar-se contra la grip. La importància de fer-ho és per evitar la possibilitat de contagi de la grip i la covid-19 alhora. Cal destacar també que la forma de transmissió i els símptomes de la grip són molt similars als de la covid-19, de manera que és important reduir la càrrega de la grip en la població mitjançant la vacuna. 

Com cada any, des de l’Àrea d’Infraestructures i Serveis Generals, s'ha impulsat aquesta campanya de vacunació. El nombre de sol·licituds rebudes aquest any ha triplicat la mitjana de les anteriors convocatòries i, malgrat haver-la hagut d’oferir en diferents convocatòries segons la disponibilitat de vacunes, finalment s'ha pogut facilitar a tothom que la va sol·licitar. Inicialment van ser 116 persones demandants, de les quals 87 van confirmar finalment la cita, que enguany han estat repartides entre Bayés Clínica, Bayés Consultori i en el cas de les últimes, s’han posat al Consultori Mèdic propi. 

Segons la pàgina de Canal Salut de la Generalitat de Catalunya, totes dues comparteixen vies de transmissió i causen malalties respiratòries. Les diferències recauen en la freqüència d’aparició d’alguns símptomes, com ara el mal de coll, mal de cap i dolor muscular, que es produeixen amb més freqüència en el cas de la grip. El percentatge de persones que desenvolupen símptomes greus, però, és més elevat en la covid-19. 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns