Skip to main content

Comunitat Universitària

“Humà. Massa o poc humà?”
Última sessió del cicle, titulada “Humà. Massa o poc humà?” amb Ester Busquets i Marcelo Cano Soler

Finalitza el primer semestre de dIAlegs, el cicle de conferències de l'Ateneu

20.06.2024
Share

La setmana passada finalitzava el primer semestre del cicle de conferències dIAlegs - La intel·ligència artificial a debat, centrats en la intel·ligència artificial (IA) i en els diferents usos, oportunitats i reptes que aquesta presenta. El cicle de conferències, que tindrà continuïtat a la tardor, té com a objectiu el foment del diàleg, el coneixement i la reflexió sobre la irrupció de la IA en el nostre dia a dia. 

Les ponències tractaven l’ús i les implicacions de la IA en diferents àmbits com la política, la sociologia o les cures, entre altres. Durant aquest primer tram del cicle, s'han fet sis ponències, algunes de les quals han comptat amb la participació de professorat de la UVic-UCC. Josep Burgaya, historiador i degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació o Malu Calle, matemàtica i degana de la Facultat de Ciències, Tecnologia i Enginyeries, són alguns dels noms que han participat en aquestes converses. L’última xerrada, titulada “Humà. Massa o poc humà?”, va comptar amb Ester Busquets Alibés, professora d’Ètica a la UVic-UCC i coordinadora de la Càtedra de Bioètica, i amb Marcelo Cano Soler, professor de Bioètica a la UVic-UCC i de Competències Interculturals a la URL-Pere Tarrés. 

A la tardor començarà de nou aquest cicle de conferències amb l’objectiu de continuar aportant noves mirades a la intel·ligència artificial. L'Ateneu de Vic és un projecte de l’Ajuntament de Vic, la UVic-UCC i el Casino de Vic iniciat l’any 2015 com a centre cultural amb la voluntat de promoure l’activitat intel·lectual mitjançant l’impuls de diàlegs oberts, transversals i constructius; fomentar la creativitat intel·lectual, artística i participativa, i contribuir a la cohesió social de la ciutat de Vic i de la comarca d’Osona. 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns