Skip to main content

Institucional

Homenatge de Folgueroles a Ricard Torrents
El rector de la UVic-UCC i Ricard Torrents
Homenatge de Folgueroles a Ricard Torrents
L'actor Lluís soler a l'Homenatge de Folgueroles a Ricard Torrents

Folgueroles homenatja Ricard Torrents

20.01.2022
Share

El Centre Cultural de Folgueroles va acollir dissabte passat un homenatge a Ricard Torrents i Bertrana, rector fundador de la UVic, amb motiu del seu 85è aniversari. El seu poble natal expressava així l’agraïment i el reconeixement a la trajectòria vital d’un intel·lectual que ha fet aportacions destacables a la cultura dels darrers temps. L’acte va comptar amb la presència del rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, juntament amb altres membres de la comunitat universitària.

L’homenatge, organitzat per la Fundació Jacint Verdaguer, Amics de Verdaguer i l’Ajuntament de Folgueroles, va aplegar més de 150 persones i va comptar amb les intervencions de la professora M. Carme Bernal, que va fer-li una glossa; del vicepresident d’Amics de Verdaguer, Joan Vilamala, que va crear l’auca de Ricard Torrents; de la directora de la Fundació Jacint Verdaguer, Jordina Boix, i de l’alcalde de Folgueroles, Xevi Roviró, que li va lliurar la insígnia del municipi. Durant l’acte, es va estrenar la quarta i última peça del documental Ricard Torrents, memòria viva: «La creació intel·lectual». L’actor Lluís Soler va recitar diversos textos de Torrents i de Verdaguer, mentre que els músics Judit Muñoz, soprano, i Hug Vilamala van interpretar diverses peces de Garreta i Toldrà.

‘Ricard Torrents, memòria viva’

El documental Ricard Torrents, memòria viva és una producció de la Fundació Jacint Verdaguer, sota la direcció de Carlota Casas i Toni Casassas, que proposa un viatge de descoberta i d’homenatge al pensament, l’obra i la trajectòria vital de Ricard Torrents. En aquest documental, Ricard Torrents comparteix una mirada retrospectiva sobre l’obra, les decisions i els actes del passat, que no només l’han portat a ser qui és, sinó que també expliquen una part important del país i de la seva vida cultural. El documental es presenta en un format de quatre peces audiovisuals d’entre 10 i 15 minuts, enregistrades en espais com la Casa Museu Verdaguer, la UVic-UCC i l'Institut d'Estudis Catalans. S'agrupen temàticament sota els títols: «La literatura i el descobriment de la pàtria mítica», «La llengua i el país», «L’acció pública i el compromís amb la cultura» i «La creació intel·lectual». La primera peça es va estrenar el 13 de novembre en el marc de l'Onzè Col·loqui internacional Verdaguer 2021, la darrera, en l’acte d’homenatge a Folgueroles amb motiu del seu 85è aniversari. 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns