Skip to main content

Comunitat Universitària

Inaugurada l'exposició "Afrontant reptes globals" que es pot veure a l'edifici Torre dels Frares

10.06.2021
Share
Comunitat Universitària

El rector, Josep Eladi Baños, i de la secretària general, Anna Sabata, van inaugurar aquest dimecres l'exposició "Afrontant reptes globals", una mostra de com la UVic-UCC treballa els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible que l’Assemblea General de Nacions Unides va aprovar el 25 de setembre de 2015 per fer front als grans reptes globals de futur, des de la lluita contra la pobresa o el canvi climàtic fins a l’educació, la salut, la igualtat de gènere, la pau o les ciutats sostenibles.

En l'acte inaugural, al qual van assistir una trentena de persones de la comunitat universitària, el rector va recordar que en total 193 països i molts actors socials van participar en l'elaboració dels ODS, fet que "els ha donat una gran solidesa i un ventall ampli amb objectius molt ambiciosos". En aquest context, va dir el rector, la UVic-UCC "aposta de ple pels ODS, començant per aquests acció però tenint moltes altres iniciatives en curs, com ara introduir els ODS de manera transversal en els continguts docents i el debat a l'aula." 

Per la seva banda, la secretaria general va explicar que la primera voluntat de l'exposició ha estat reforçar el coneixement dels ODS entre els estudiants, i presentar-los desglossats per mostrar el que ja es treballa a la Universitat sobre cadascun d'ells. També va deixar clar que el gran volum d'informació, i per tant d'iniciatives en marxa, que es va recollir, va comportar un gran esforç per acotar què es mostrava i què no, procurant que fos transversal pel que fa a col·lectius i campus, i que hi hagués projectes no solament de recerca, sinó de tot tipus. "L'exposició evidencia que la Universitat treballa en tots els ODS, tot i que en alguns molt més –com ara el d'Educació de qualitat– que a altres –com el de Vida submarina."

Una mostra que serà itinerant

A més d'un panell introductori, la mostra la conformen 17 plafons, elaborats amb material sostenible, cadascun dels quals està destinat a un dels ODS des de la perspectiva de la Universitat. Per a cada ODS s'ha seleccionat una persona membre de la comunitat tant professorat i investigadors i investigadores com alumnat i membres del PAS, que amb el seu testimoni en posen de manifest la importància i l'aportació que hi fa la institució. A més, a cada plafó es destaca un projecte o iniciativa de la UVic-UCC vinculada a l'objectiu en qüestió i se'n llisten d'altres. La mostra és el resultat d'un treball de mesos en el qual s'han implicat un gran nombre de centres i serveis de la institució, des de facultats, centres i grups de recerca fins a àrees del PAS.

A partir del setembre la mostra esdevindrà itinerant i rotarà pels diferents edificis del campus Vic (Can Baumann, Miramarges, la Farinera i Casa Convalescència), i posteriorment pel campus Manresa i la seu de Granollers, entre d'altres espais.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns