Skip to main content

Recerca

Científiques catalanes 2.0

Ja es pot visitar l’exposició "Científiques Catalanes 2.0" a l’edifici Torre dels Frares

08.10.2020
Share
Recerca

Des de dimarts passat i fins al 16 de novembre, l’exposició "Científiques catalanes 2.0" es pot anar a veure a l’edifici Torre dels Frares. Aquesta exposició, nascuda el 2020, té l’objectiu de posar de manifest el paper fonamental de les dones en la ciència i pretén donar més visibilitat al paper estratègic de les dones científiques del nostre territori, que es preocupen per comunicar la ciència per tal de contribuir a crear i divulgar rols i models femenins, especialment en els àmbits de les ciències i les enginyeries.

Per als organitzadors d’aquesta iniciativa és d'importància vital conèixer les dones de ciència per ajudar a superar els estereotips de gènere en les disciplines STEAM (ciències, tecnologies, enginyeries, arts i matemàtiques). És per això que l’exposició recull algunes científiques del nostre entorn més proper, el territori català. Dues d’aquestes dones científiques destacades són investigadores de la UVic-UCC, la Dra. Sandra Brucet, investigadora ICREA coordinadora del Grup de Recerca en Ecologia Aquàtica (GEA), i la Dra. Laura Dempere, investigadora del Grup de Recerca Bioinformàtica i Estadística Mèdica (BEM).

Aquest projecte ha estat coordinat pel Grup de Perspectiva de Gènere de l’ACCC, grup del que formen part Pilar López, de la Unitat de Divulgació Científica, i Julita Oliveras, coordinadora del Programa Ciència i Societat de la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic-UCC, i que compta amb més de 20 integrants, totes professionals de la comunicació, la divulgació i el periodisme, així com la recerca científica.

Aquest és un esdeveniment previ a la programació de la Setmana de la Ciència 2020 dins el programa “UDivulga. Ciència i Societat”, que compta amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología – Ministerio de Ciencia e Innovación l’exposició,

El Grup de Perspectiva de Gènere anima a tothom a visitar l’exposició i a utilitzar el material per a qualsevol activitat a que etiqueti l’ACCC en les seves publicacions a les xarxes socials amb l’etiqueta #CientífiquesCatalanes20.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns