Skip to main content

Recerca

Taula rodona del TAC 22

Joan Busquiel participa en la jornada Ciberamenaces, una Realitat de Present i Futur

Share

Ciberamenaces, una Realitat de Present i Futur és la jornada de l’Anella Científica d'enguany, que va tenir lloc ahir i que va comptar amb la presència de Joan Busquiel, director de l'Àrea TIC de la UVic. L’augment de la ciberdelinqüència, així com la sofisticació dels mètodes emprats, van ser els temes centrals de la trobada. L’objectiu era parlar de les principals amenaces en el món digital, així com de les opcions de protecció i resposta. 

Busquiel va participar en la taula rodona titulada “Com fem front a les ciberamenaces?”, moderada per Jordi Guijarro, director d’Innovació en Ciberseguretat d’i2CAT, i amb la participació de Xavier Triadó, vicerector de Transformació Digital de la Universitat de Barcelona; Clara Beleña, directora de l'Oficina de Seguretat de la Informació de la Universitat Oberta de Catalunya, i Romà Freixas, CIO del VHIR - Vall d'Hebron Institut de Recerca.  

Durant la taula es va parlar dels diferents punts de vista que tenen universitats i institucions sobre ciberseguretat. Els participants van tractar temes com la preparació en cas de ciberatacs, i les mesures que es prenen a escala general i d’estratègia per combatre’ls i intentar evitar-los. Per part de la UVic, Joan Busquiel va parlar sobretot de les mesures implantades a la Universitat amb l’objectiu de minimitzar les amenaces, fent especial menció a les còpies de seguretat offline per tal de poder restaurar les dades des de fora dels sistemes, i a l’autenticació en dos factors, per evitar estafes de phishing, com també a la rebuda que aquesta última mesura ha tingut per part de la comunitat.  

A la trobada també hi van participar experts i expertes de les diferents institucions que treballen en ciberseguretat, així com representants que van poder aportar la seva experiència en aquest camp i compartir bones pràctiques. Aquesta jornada es va desenvolupar el dia 22 de juny al matí a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona i es va poder seguir en línia de manera simultània. 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns