Skip to main content

Docència

Imatge de Joan Esculies

Joan Esculies, professor de la FEC, obté dos premis literaris el mateix dia

Share
Docència

Joan Esculies, professor associat de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic-UCC, ha rebut dos premis literaris atorgats, casualment, el mateix dia, aquest 15 de juny. Esculies és escriptor, periodista i historiador, i ha publicat diversos articles i llibres de no-ficció. Recentment, ha publicat el llibre Tarradellas, una certa idea de Catalunya, una biografia de més de 1.000 pàgines sobre el polític català. 

Ahir s'anunciava que era el guanyador del 43è Premi Carles Rahola d’Assaig dels Premis Literaris de Girona, per Josep Fornas, el solucionador. L’obra és una biografia de Josep Fornas, polític, editor i antifranquista, que va treballar amb Josep Tarradellas. Fornas va ser el fundador de l’editorial Pòrtic, que publicarà l’obra sota el segell de Grup 62, juntament amb els altres textos guanyadors. L’entrega de premis es durà a terme el dia 20 de setembre, i els llibres es podran adquirir a les llibreries a partir del dia 21.

Unes hores després, durant la 20a edició dels Premis Nacionals de Gastronomia, Esculies rebia el guardó Nèstor Luján de reportatges per l'article “L’estrella catalana de la restauració asteca”, publicat al diari La Vanguardia el mes de novembre passat. El reportatge repassa la vida de Dalmau Costa, que fou cap de Protocol al Parlament de Catalunya i especialment el seu exili a Mèxic, on obrí el luxós restaurant Ambassadeurs. 

 

Imatge: Joan Esculies

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns