Skip to main content

Comunitat Universitària

Maria Dolors Orriols

La Biblioteca inaugura una exposició sobre el fons de Maria Dolors Orriols, coincidint amb el seu nomenament com a vigatana il·lustre

20.01.2022
Share
Comunitat Universitària

La Biblioteca de la UVic ha preparat una mostra del fons bibliogràfic de Maria Dolors Orriols, coincidint amb el nomenament pòstum de l’autora com a vigatana il·lustre. L’exposició estarà ubicada a l’edifici Torre dels Frares, i presentarà una mostra de llibres editats, textos manuscrits, diverses fotografies de l’autora i alguns dibuixos originals que van il·lustrar l’obra Retorn a la vall.

La família de l’escriptora vigatana va cedir el seu fons a la UVic el 2018 i la biblioteca n’ha assumit la custòdia i n'ha iniciat el procés de tractament i catalogació. Maria Dolors Orriols publicà els contes Cavalcades (1949) i Reflexos (1951), les novel·les Retorn a la vall (1950), Cop de porta (1980), Contradansa (1982), Petjades sota l’aigua (1984), Molts dies i una sola nit (1985), El riu i els inconscients (1990) i Una por submergida (1992). El 2003 publicà Escampar la boira, de caràcter autobiogràfic. Fou la principal editora de l’únic número de la revista Aplec (1952).

Vigatana il·lustre

Maria Dolors Orriols va ser nomenada vigatana il·lustre el dimarts 25 de gener, quan es van commemorar els 107 anys del seu naixement, a la Sala de la Columna, a les 19.30 h. L’acte va ser presidit per l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i va comptar amb les intervencions de la professora i investigadora Montserrat Bacardí i el nebot de l'homenatjada, Nan Orriols.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns