Recerca
Recerca
Portada del llibre

La Càtedra de Bioètica publica un treball sobre formació en ètica de la bioinformàtica

08.04.2021
Share

La Càtedra de Bioètica Fundació Víctor Grífols UVic-UCCBioinformatics Barcelona (BIB) acaben de publicar Toolkit para formación en ética de la bioinformática, un treball dirigit per David Casacuberta, professor i investigador de la UAB.

Tot i que és creixent la importància que es dona a la formació en aspectes bioètics en els estudis de bioinformàtica, en els seus plans docents no s'hi veu reflectida cap reflexió ni anàlisi sobre les problemàtiques ètiques que ha d'afrontar la disciplina. Aquest llibre pretén convertir-se en un recurs d'ajuda als docents, destinat a introduir la reflexió sobre continguts ètics en la formació dels professionals de bioinformàtica.

El projecte és el resultat de la feina feta pel grup d'Ètica i Seguretat de les Dades, un equip multisiciplinari constituït amb l'objectiu de compartir coneixement i oferir eines de treball per a tots els professionals de la bioinformàtica que fan servir dades sensibles.

El 20 d'abril a les 6 de la tarda, l'autor del llibre presentarà el projecte en un acte que es podrà seguir virtualment a través de la plataforma Zoom i que comptarà també amb Anna Ripoll, presidenta de BIB, i Núria Terribas, directora de la Fundació Víctor Grifols i Lucas. Les inscripcions a la presentació es poden fer en aquest enllaç.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns