Skip to main content

Recerca

La col·lecció Studies tracta els videojocs des del punt de vista de les humanitats

16.12.2020
Share
Recerca

La investigadora del grup de recerca en Tractament de Dades i Senyals de la UVic-UCC, Ruth S. Contreras, va presentar la col·lecció de llibres sobre videojocs Studies en qualitat de directora. Aquesta col·lecció neix de la col·laboració entre l’Observatori de Comunicació, Videojocs i Entreteniment INCOM-UAB i l’editorial Héroes de Papel, arran de la signatura d’un conveni entre la UVic-UCC i la UAB el 2018.

L’acte, celebrat virtualment divendres passat a través de les plataformes Facebook i YouTube, va presentar els quatre primers llibres d’una col·lecció que tracta temes de videojocs des d’un punt de vista de les humanitats, centrats en les qüestions de representació i el seu paper cultural. La col·lecció pretén explicar, des d’un punt de vista formal i de publicació acadèmica, què hi ha darrera dels aplicatius dels videojocs en àmbits com la salut, l’educació o els recursos humans. En l’acte hi van participar la directora de la col·lecció, Ruth S. Contreras, el responsable d’edició i premsa d’Héroes del Papel, Isaac López, i els autors dels llibres, Emiliano Labrador, Flavio Escribano, Paula Velasco i Antonio César Moreno.

L’objectiu de la col·lecció presentada, que traurà a la llum noves publicacions l’any vinent, és oferir llibres sobre videojocs a la comunitat hispana. Hi ha molts actors dins d’aquest panorama, en blocs d’internet i altres xarxes informals, però els impulsors del projecte han considerat que “feia falta aquest contingut en una versió formal per a la comunitat iberoamericana, perquè fins ara totes les publicacions eren en anglès”, destaca la directora de la col·lecció Ruth S. Contreras. Els llibres presentats ja es poden comprar a través d’internet.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns