Comunitat Universitària
Comunitat Universitària

La Coordinadora del Voluntariat d’Osona, protagonista del cap de setmana passat

18.11.2021
Share

La Coordinadora de Voluntariat d’Osona va ser guardonada el divendres passat amb el premi a  l’Osonenc de l’Any 2020 que organitza el periòdic El 9 Nou cada any. La gala, que va presentar el periodista Guillem Freixa, es va celebrar a la Sala de la Canal de Tona. Beth Codina, presidenta del Grup El 9 Nou va entregar el premi a Joan Turró, Anna Pujalt i Irene Castro. Durant el seu parlament, Turró va destacar el paper de cadascuna de les entitats i persones que formen part de la Coordinadora.

II Congrés del Voluntariat

El mateix dia 12 i el dia 13 la Coordinadora de Voluntariat d’Osona també va celebrar el seu 2n Congrés del Voluntariat d’Osona. Aquesta edició es va centrar en el món educatiu i en la importància de la implicació de joves i infants en la societat i en el món del voluntariat. Les jornades es van celebrar a l’Aula Magna de la UVic-UCC i van comptar amb unes 150 persones com a assistents. L'acte d'inauguració de les jornades va comptar amb la presència de Josep Eladi Baños, rector de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya; Anna Erra, alcaldessa de Vic; Gemma Boix, directora dels Serveis Territorials d'Educació a la Catalunya Central; Rosa Vestit, delegada del Govern a la Catalunya Central; Joan Carles Rodríguez, president del consell comarcal d'Osona i Joan Turró, president de la Coordinadora del Voluntariat.  

El tema central del congrés va ser el món educatiu en el context del voluntariat i per això es va presentar el pla pilot Escoles per la Justícia Social-COV, per impulsar accions de voluntariat a les escoles d’educació primària i secundària d’Osona. Durant el congrés del Voluntariat també es van convocar oficialment els premis COV demà, destinats al món escolar i a l’entorn acadèmic.  Aquest primer consisteix en la presentació d’un treball de voluntariat col·lectiu en qualsevol àmbit de voluntariat: gent gran, cultura, exclusió social... i tenen per objectiu reconèixer i valorar el treball cels col·lectius infantil i acadèmic en voluntariat, potenciar-ne els valors entre els joves i difondre el teixit associatiu de la comarca d’Osona. D’altra banda, el premi COV demà a la Innovació i Recerca busca un treball que aporti línies i estratègies innovadores en l’àmbit del voluntariat i incentivar la investigació i la realització d’estudis en aquest àmbit.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns