Skip to main content

Institucional

Un moment del patronat de la FUBalmes d'aquest dimecres
Un moment del Patronat de la FUBalmes, a la Sala Gòtica
Albert Castells, president de la FUBalmes
Albert Castells, president de la FUBalmes
Jordi Baiget, Marc Aloy, Albert Castells, Jordi Espona i Josep Eladi Baños
D'esquerra a dreta: Jordi Baiget, Marc Aloy, Albert Castells, Jordi Espona i Josep Eladi Baños

La Fundació Universitària Balmes preveu superar per primera vegada els 60 milions d’euros de pressupost i créixer un 8 % el curs que ve

20.06.2024
Share

El Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUBalmes), reunit en sessió plenària aquest dimecres a la tarda, va aprovar la liquidació provisional del pressupost del curs 2023-2024, que es tanca el pròxim 30 de juny. Una vegada més, ho fa obtenint l’equilibri pressupostari, amb uns ingressos totals de 58,7 milions d’euros i un romanent final d’11.195 euros. Per al curs vinent, la primera estimació del pressupost preveu un creixement dels ingressos del 8 % fins a assolir els 63,3 milions d’euros. 

Amb aquesta xifra, la Fundació Universitària Balmes superarà per primera vegada el llindar dels 60 milions, i ho farà deu anys després de l’inici del pacte federatiu entre aquesta entitat i la Fundació Universitària del Bages, que ha estat un revulsiu per al projecte de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Aquell curs, el 2014-2015, es va comptar amb uns ingressos de 33 milions d’euros, pràcticament la meitat de la previsió actual.

Pel que fa a ingressos, les partides que tenen més creixement són les de grau i de formació contínua, que s'incrementen per un efecte de volum, els cànons dels centres vinculats i adscrits, i la recerca. L’increment de l’oferta d’estudis, el desplegament del nou Pla de dedicació acadèmica (PDA) per al personal docent i investigador de la UVic i l’actualització salarial són les partides que més han de créixer en l’apartat de despeses. 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns