Comunitat Universitària
Comunitat Universitària
Moment del torneig FLL 2020

La robòtica torna a la UVic aquest divendres amb la 9a edició de la FIRST Lego League en format híbrid

13.05.2021
Share

Aquesta setmana torna a la UVic un dels programes juvenils de robòtica més importants del món: el torneig classificatori FIRST Lego League Challenge. La 9a edició d’aquesta competició STEAM (acrònim en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques) se celebrarà per primera vegada en format híbrid i, a diferència de l’any passat, ho farà separadament de la jornada infantil FIRST Lego League Explore, anteriorment anomenada “júnior”, i de la competició internacional FIRST Tech Challenge. Els tres esdeveniments canvien de format i ubicació per evitar aglomeracions com la del febrer de l’any passat, abans de la pandèmia, on més de 1.500 persones van participar en l’exitosa jornada celebrada a l’edifici de la Torre dels Frares de la UVic i al recinte firal El Sucre de Vic.

Tota la informació dels tornejos i els enllaços als streamings es poden trobar en el següent enllaç.

Aquest divendres i dissabte serà el torn de la FIRST Lego League Challenge, on equips d’arreu de Catalunya competiran per una plaça a la gran final del torneig, que se celebrarà a Santa Cruz de Tenerife a finals de juny. El repte que tenen els estudiants en la novena edició de la competició que organitza i acull la UVic proposa de redefinir i revolucionar la forma de jugar, de fer esport i de moure’ns, sota el lema ‘RePlay”. D’aquesta manera, els equips hauran d’investigar sobre les maneres que tenim de mantenir-nos actius i plantejar un projecte d’innovació que faci servir com a eina la robòtica.

Vint-i-tres equips, 225 participants

En total 23 equips escolars (11 equips d’Osona, 7 de Barcelona, 2 del Vallès Oriental i 1 del Vallès Occidental, Girona i Berga), amb 225 nois i noies d’entre 10 i 16 anys, estan citats virtualment divendres a la tarda perquè l’organització i el jurat donin el tret de sortida al torneig des de l’Aula Magna de la UVic. Al llarg de la tarda del divendres i el matí del dissabte, tots els equips es connectaran telemàticament amb el jurat per exposar-li el seu projecte d’innovació, explicar el disseny del robot i fer moure el robot sobre el terreny de joc. Serà el dissabte, a partir de les 16h, quan hi haurà el lliurament de premis i reconeixements per part del jurat, en un acte en format híbrid des de l’Aula Magna. Tant la competició de dissabte al matí com la cerimònia de lliurament de premis de la tarda es podran seguir en directe per El 9 TV.

D’aquí a dues setmanes, el 28 i 29 de maig, serà el torn de la 3a edició de la competició internacional FIRST Tech Challenge per a joves de 16 a 20 anys, que se celebrarà també en format híbrid des de Girbau, l’empresa vigatana que patrocina l’esdeveniment a l’Estat espanyol. En aquesta ocasió, la competició de dissabte i la cerimònia de lliurament de premis també les emetrà El 9 TV. L’últim torneig de robòtica serà la 9a edició de la FIRST Lego League Explore, en el qual participaran nens i nenes de 6 a 9 anys, que s'hi connectaran virtualment des de les seves respectives escoles en horari lectiu.

Les competicions de la FIRST LEGO League són gestionades a nivell estatal per la Fundació Scientia, que compta amb la col·laboració de Robotix Hands-on Learning i Correos. 

Tota la informació dels tornejos i els enllaços als streamings es poden trobar en el següent enllaç.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns