La selfie
La selfie

Roser Picas i Baltanás

29.04.2021
Share

Avui sabrem com és i què pensa la Roser Picas i Baltanás, professora del Grau en Fisioteràpia i membre del Departament de Ciències de la Salut Bàsiques de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar

1.- La teva principal virtut?

Quan estudio, observo i aprenc del comportament humà: penso que soc una dona alegre, molt agraïda, amb bastant sentit del humor, molta fortalesa i generosa.

2.- Què és el que més aprecies dels teus companys i companyes de feina?

La bona comunicació, el respecte i la confiança. Penso en les crítiques constructives i amables que he rebut, perquè afavoreixen la nostra harmonia i la cohesió entre el meu equip.

3.- Quin és el teu lloc preferit de la UVic?

El jardí Miquel Martí i Pol a l'hora del sol.

4.- Si poguessis tornar a néixer, què voldries ser aquest cop?

Una àliga i poder volar, perquè m’agraden les “grans àligues”. A més, és una figura del bestiari fantàstic dels paisos Catalans. Pels jueus l’àliga és la saviesa. Per molts pobles indígenes americans tenia un valor religiós, per això s’adornaven sovint amb plomes d’àliga al cap i a la roba.

5.- “En el meu mon ideal...

És fer que el nostre món tingui mes possibilitats, i les persones més drets i justícia. Estem vivint en un món d’incerteses, d’enganys, de conflictes, de lluites i aparences, on cada dia mor una dona en mans d’un gelós, on molts migrants posen la seva vida en perill per poder creuar una frontera, on milers d’infants moren de gana i malalties ...aquest és el món realista. És el nostre món que podríem transformar amb voluntat.

6.- Recomana’ns un llibre, una cançó i una sèrie.

Llibre : Harari, Yuval Noah; Debate (2018). 21 lecciones para el siglo XXI. ISBN 1949061000.
Cançó: Jeff Beck - Behind The Veil.
Sèrie: Nevenka, a Netflix.

7.- Si mai et volguessis perdre, on t’hauríem d’anar a buscar?

Al meu hort, sota dels arbres, casa, a Gurb.

8.- Què et fa ràbia?

Agafar el virus de la ràbia. La infecció es transmet per la saliva. També em fa molta ràbia la saliva que es gasta en tergiversar els fets. Tot i que hi ha la vacuna obligatòria.

9.- Què t’alegra el dia?

Saber que tenim salut jo i els meus estimats familiars. Poder anar a treballar en persona, no tant online.

10.-No em voldria morir sense haver... après a tocar aquella cançó amb el piano, acabar d’escriure les meves memòries i deixar millor tots els llocs on he viscut".

 

La Selfie és una secció en què la gent es retrata d'una manera integral, és a dir, en cos i ànima. El retrat del cos avui dia és fàcil. El de l'ànima ja costa més. Per això proposem deu preguntes perquè els lectors i les lectores es facin una idea molt aproximada de qui sou, on aneu i com tornareu. 

Tothom pot sortir a La Selfie. Només t'has de descarregar el document, respondre'l i enviar-lo a premsa@uvic.cat juntament amb un autoretrat fet des del mòbil.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns