Skip to main content

Recerca

Plaça Major de VIc

La UVic acull el III Congrés Internacional Geografies Literàries 

01.10.2020
Share
Recerca

Després d'haver-lo hagut d'ajornar quan estava previst (per l'abril), els propers dies 8 i 9 d’octubre se celebrarà a la Universitat de Vic-UCC el III Congrés Internacional Geografies Literàries, organitzat pel grup de Recerca TEXLICO (UVic-UCC), el Projecte «Geografies Literàries 3.0» de la Universitat de València, la Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris de la UVic-UCC i la Societat Catalana de Llengua i Literatura. En aquesta tercera edició es tractarà la Geografia Literària des de tres perspectives diferents: la de la reflexió teòrica; la de la recerca temàtica sobre aspectes que relacionen textos i indrets i, finalment, les experiències d'aplicació, educativa o de turisme literari que se’n deriven.  

Les conferències plenàries aniran a càrrec de Carole Bisenius-Penin (Université de Lorraine), Silvia Quinteiro (Universidade do Algarve), Llorenç Soldevila i Joan Masnou (UVic-UCC) i Alexandre Bataller (Universitat de València). Hi ha inscrites cinquanta comunicacions repartides en quatre sessions, dues cada dia, que tindran lloc al campus Torre dels Frares, especialment a l'Aula Magna. S'ha fet un esforç per poder-lo fer tan presencial com fos possible i totes les sessions es faran seguint les mesures de seguretat que estableix el protocol d'actuació per a la nova etapa de represa de la UVic-UCC. 

Dijous al vespre Arnau Tordera, líder del grup Obeses, farà un concert amb un repertori de poesia musicada, sobretot amb peces del musical Verdaguer, ombres i maduixes. L’endemà, de 13h a14h, es retrà homenatge a Eudald Maideu, en reconeixement de la recuperació del patrimoni del comte Arnau, amb la recitació de versos d’El Comte Arnau de Josep M. de Sagarra a càrrec de Lluís Soler.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns