Comunitat Universitària
Comunitat Universitària
UVic-Universitat Sostenible

La UVic és la tercera universitat catalana més respectuosa amb el medi ambient

15.12.2020
Share

En el rànquing mundial d’universitats sostenibles UI Greenmetric de l’any 2020, la UVic escala posicions i es converteix en la tercera universitat catalana més respectuosa amb el medi ambient. Feia tres anys que ocupava la cinquena posició. A nivell nacional, ha passat de ser la dissetena a la tretzena i a nivell global es troba al número 255 d’un total de 912 universitats participants, millorant el resultat respecte als anys anteriors. 

El rànquing avalua el compromís i les accions de sostenibilitat dutes a terme i es fixa en sis indicadors. Els millors indicadors els ha obtingut en energia i canvi climàtic (1.450 punts), residus (1.500) i educació (1.125), seguit de  transport (850), aigua (700) i ubicació i infraestructura (700). Respecte als resultats obtinguts l’any 2019, ha incrementat la puntuació en tots els àmbits excepte en energia i canvi climàtic i en transport. La puntuació total és de 6.325, la més alta obtinguda en tots els anys de participació. 

Com a novetat, aquest any el rànquing també ha guardonat la universitat més innovadora en matèria de sostenibilitat, que ha estat la Universitat d’Oviedo, i també la millor nova participació, la Universitat Complutense de Madrid.

La primera posició del rànquing a nivell global és per la Wageningen University & Reserach (Holanda), per tercer any consecutiu, amb 9.150 punts, seguida de la University of Oxford (Anglaterra) i la University of Nottingham (Estats Units). 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns