Recerca
Recerca
ehealthinking

La UVic participa en la posada en marxa d’eHEALTHINKING, un viver d’idees i acceleradora de projectes tecnològics en salut i social

11.02.2021
Share

La UVic ha participat en la posada en marxa del projecte eHEALTHINKING, una plataforma d’emprenedoria impulsada per UManresa – Fundació Universitària del Bages, concebuda com un viver d'idees innovadores i acceleradora, facilitadora i assessora de productes i serveis tecnològics d'impacte en el sector salut i social. El projecte acompanyarà iniciatives de solucions tecnològiques en salut i social des de la seva definició, passant per la seva caracterització, la dotació de recursos i capacitats i eines, fins a aconseguir que evolucioni i es converteixi en un producte o servei validat des del punt de vista empresarial. eHEALTHINKING compta amb la participació d’entitats de reconegut impacte internacional amb les quals els impulsors d’idees podran interactuar des del principi i mentre duri el procés de convertir-les en productes o serveis per ser llançats al mercat. 

El professor de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar, recercador del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials i director adjunt de la Càtedra de Salut Mental, Salvador Simó, hi participa com a docent i en la tutorització dels projectes. En especial aporta el seu coneixement sobre emprenedoria en l´àmbit social i en projectes de salut relacionats amb els determinants socials. 

El projecte es desenvoluparà en tres àmbits d’actuació. En primer lloc, un programa de formació específic per a persones emprenedores de projectes tecnològics d’impacte en el sector salut i social. En segon lloc, una acceleradora de projectes tecnològics. I finalment, posarà en contacte els creadors amb un ecosistema d’empreses i entitats especialitzades en tecnologia, telecomunicacions, malalties cròniques i dependència. 

UManresa – FUB és la institució promotora d’aquest programa, que impulsa el Departament d’Empresa i Coneixement en el marc de Catalunya Emprèn i que compta amb finançament del Fons Social Europeu. La iniciativa compta amb la col·laboració de la Fundació Althaia, Avinent Corporate, EAP Centelles - Osona Sud, Ajuntament de Manresa, Eurecat, la Cambra de Comerç de Manresa, l’ICS Catalunya Central, i la Unió Consorci Formació. 

Un programa de 150 hores 

La primera edició del programa es va posar en marxa el 4 de febrer. Es tracta de 150 hores de formació de les quals 90 són tallers i en 40 es dediquen a l’aplicació de la metodologia de la simulació i la planificació 3D al servei del desenvolupament del producte o servei, 10 a assessorament metodològic i 10 més a tutories personalitzades.  

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns