Recerca
Recerca
Congrés inclusio.cat del 2019

La UVic-UCC acollirà el 8 i 9 de juliol el III Congrés de l’Acció Social Inclusió.cat

01.07.2021
Share

Els reptes de l’acció comunitària seran l’eix central del III Congrés de l’Acció Social Inclusió.cat, un esdeveniment que tindrà lloc el 8 i 9 de juliol i que vol servir per potenciar el coneixement, la innovació i la professionalització del sector social, i ser un punt de trobada dels diversos agents socials del país. La inauguració institucional del congrés, el dijous 8 a les 9.30 h a l'Aula Magna de la UVic-UCC, comptarà amb la presència de Violant Cervera, consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya; Josep Eladi Baños, rector de la UVic-UCC; i Anna Erra, presidenta de la Fundació Universitària Balmes, entitat titular de la UVic-UCC, i alcaldessa de Vic.

La conferència inaugural i primera sessió plenària (10 h), titulada “De les comunitats a l’acció social: reptes i dilemes”, anirà a càrrec de Xavier Godàs, doctor en Sociologia. La segona sessió girarà al voltant de la pregunta “Què és l’acció comunitària en serveis socials?” i hi participaran Germán Jaraíz, professor del Departament de Treball Social i Serveis Socials de la Universidad Pablo de Olavide (Sevilla), i Marta Ballester, consultora social a la cooperativa MARGES i professora associada al Departament de Treball Social de la Universitat de Barcelona.

La jornada de dijous continuarà amb sessions paral·leles a partir del migdia, en les quals es presentaran diverses comunicacions orals. A partir de les 16.45 h es farà l’última sessió plenària del dia, “Evidència d’impacte social en l’acció comunitària” i comptarà amb Anna Viñas, cap de l’Àrea d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro; Anna Casamitjana, coordinadora dels Serveis d’Atenció a la Comunitat del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa; i Carl Lacharité, professor del Departament de Psicologia de la Université de Québec à Trois-Rivières de Canadà. Abans de finalitzar la jornada, a les 18 h, hi haurà una sessió de presentació de pòsters.

Jornada de divendres

El Congrés Inclusió.cat es reprendrà divendres a les 9.30 h amb una sessió plenària que durà per títol “Intersectorialitat comunitària per a la promoció i prevenció en serveis socials”. Hi prendran part Asun Llena, professora del Departament de Teoria i Història de la Universitat de Barcelona i membre del grup de recerca en Pedagogia Social (GPS) per la cohesió i la inclusió social; José Ramón Ubieto, psicòleg dels SSB Ajuntament de Barcelona i professor de la Universitat Oberta de Catalunya, i José Manuel Fresno, fundador i director de Fresno, The Right Link (Fresno Servicios Sociales).

La darrera sessió plenària (12.15 h), “La comunitat: agent protagonista de l’acció social”, comptarà amb la participació d’Enric Canet, director de Relacions Ciutadanes, Casal dels Infants Acció Social als Barris; Judit Font, membre de projectes comunitaris a Salt i tècnica de Planificació i innovació a l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona; i Ernesto Morales, coordinador de l’Escola de Polítiques Socials i Urbanes de l’IGOP (Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona).

El Congrés Inclusió.cat, de periodicitat biennal, està organitzat pel Departament de Drets Socials, la UVic-UCC i la Càtedra de Serveis Socials de la UVic-UCC. Els membres de la UVic-UCC que formen part del comitè científic del congrés són Marina Geli, presidenta del comitè i coordinadora estratègica del Centres d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS), Josep Eladi Baños, rector de la UVic-UCC; Jordi Collet, vicerector de Recerca i Transferència del Coneixement, i Manu Vidal-Ribas, director executiu de la Càtedra de Serveis Socials.

Foto: un moment del congrés Inclusió.cat del 2019

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns