Skip to main content

Recerca

Presentació del Clúster Residus de Catalunya

La UVic-UCC, membre del nou Clúster de Residus de Catalunya a través del CT BETA

19.01.2023
Share
Recerca

El Cosmocaixa de Barcelona va acollir ahir, dimecres, la presentació del nou Clúster de Residus de Catalunya, una nova iniciativa promoguda conjuntament per l'Agència de Residus de Catalunya i ACCIÓ amb l'objectiu d'aglutinar tots els actors catalans implicats en el sector del tractament i la valorització de residus. Un dels socis fundacionals d’aquest nou clúster serà la UVic-UCC, que hi participarà a través del Centre Tecnològic BETA. A la presentació del clúster, en representació de la Universitat, va assistir-hi la vicerectora de Recerca i Transferència del Coneixement, Eva Espasa.

El sector dels residus a Catalunya està format per 693 empreses que generen 1.000 milions d'euros d'ingressos i que donen feina a 41.000 treballadors. Aquest nou clúster ha de permetre millorar la coordinació dels principals actors que el conformen, per fomentar que treballin coordinadament i amb objectius comuns. Entre altres coses, pretén millorar la seva competitivitat, impulsar projectes d'R+D i obrir nous mercats. Està previst que pugui cobrir tota la cadena de valor de la indústria dels residus, des del seu origen fins a la seva gestió i final de vida. 

La posada en marxa oficial del Clúster de Residus ha estat possible després d’un llarg procés de constitució i dinamització, amb un pla d'actuació liderat per un equip tècnic d'ACCIÓ i de l'Agència de Residus de Catalunya. Per al CT BETA, aquest nou espai suposarà poder reforçar moltes de les relacions que actualment ja té amb alguns dels principals actors públics i privats relacionats amb la gestió de residus a Catalunya.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns