Comunitat Universitària
Comunitat Universitària
actuacions solidàries UVic

Les accions solidàries de la UVic el 2020 recapten més de 7.000€

21.01.2021
Share

Al llarg de l'any 2020 la UVic-UCC s'ha implicat en diverses activitats de caràcter solidari que han permès recaptar més de 7000 euros i més de 50 quilos de material escolar, roba i joguines per a infants del Marroc, segons el recull de totes les accions solidàries que ha elaborat ara l’UHub, Servei d’Atenció a la Comunitat Universitària. En total han estat cinc les accions en les quals la Universitat ha pres part, sigui com a organitzadora i impulsora, o bé com a entitat col·laboradora. Totes aquestes activitats benèfiques han contribuït a la lluita contra la covid-19, el càncer o la pobresa infantil i “han demostrat el valor social de la Universitat i de la gent que la conformen, que s’han implicat en cadascuna d’aquestes accions”, segons ha explicat Elisabet Fernández, de l’UHub.

El 2 de febrer de 2020 va tenir lloc la primera edició de la Cursa d’Orientació Urbana de Vic, una activitat popular organitzada des del Servei d’Esports de la UVic que va aconseguir aplegar 200 persones i recollir gairebé 1.000 euros per la Marató de TV3. El mateix mes de febrer, dels dies 15 al 23, va tenir lloc la recollida de material solidari per a infants del Marroc, en el marc de la cursa universitària Uniraid, en la qual la UVic va aportar més de 50 quilos de material escolar, roba i joguines. 

La setmana del 10 de maig de 2020, ja en plena pandèmia i enmigi del confinament domiciliari, la UVic-UCC va impulsar el Repte Solidari UVic, un repte esportiu benèfic que va donar suport a la campanya de micromecenatge #JoEmCorono, dels doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet. En total es van recaptar 4.335€, i es van acumular 239 hores d’exercici físic registrat per 269 persones al llarg de tota la setmana. L’acte central, celebrat virtualment el diumenge 10 de maig, va consistir en un programa en directe emès pel canal de YouTube de la Universitat, on van tenir veu figures destacades com l’actor Marc Clotet i la seva parella, Natàlia Sánchez, o els esportistes Eloi Palau i Anna Comet,entre d'altres.

Ja en el marc del curs 2020-21, el 3 i 4 d’octubre s’havia de celebrar la cursa tradicional Oncotrail, una competició per equips que recapta fons per la lluita contra el càncer. Degut a la pandèmia, aquest esdeveniment es va haver de cancel·lar, però tot i així, l’equip UVic Fuck Cancer va fer una aportació de 500€ a la Fundació Oncolliga Girona, obtinguts amb donacions i la venda de marxandatge. Finalment, el desembre de 2020 va tenir lloc el repte esportiu “Suma km per la Marató”, que tenia el doble objectiu de recaptar fons per la Marató de TV3 i aconseguir sumar 1.500 km recorreguts pels participants en deu dies. El resultat final va ser una recaptació de més de 1.500€.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns