Comunitat Universitària
Comunitat Universitària
Lídia Munmany

Lídia Munmany, de l’OTRI, publica un llibre infantil per explicar què és la gestació subrogada

04.02.2021
Share

El que havia de ser una història per poder explicar què és la gestació subrogada als seus fills bessons, a la família i als amics, ha acabat sent el conte de ‘La gallina Cluck Cluck’.

Els fills de la responsable de la Unitat de Gestió de la Recerca de l’OTRI, Lídia Munmany,  i d’en Marià Zapater  de l'Àrea d'Infraestructures i Serveis Generals, van néixer a finals de 2015 per gestació subrogada a Califòrnia. “La gestació subrogada va ser una finestra que es va obrir quan totes les portes se’ns havien tancat, i des del primer dia vam tenir clar que tot el camí que havíem hagut de recórrer per aconseguir que ells naixessin, els l’havíem d’explicar per tal que poguessin viure amb la màxima satisfacció”, afirma la Lídia.  I va trobar que una bona manera de fer-ho era a través d’un conte, “que és com els nens entenen més bé el món que els envolta” . 

‘La gallina Cluck Cluck’ explica la història d’un gall i una gallina que tenen problemes per covar l’ou, i a més, perquè per culpa del fred del darrer hivern la panxa de la gallina ha quedat congelada i no hi ha manera de poder covar. Demana ajuda a les gallines properes sense tenir resultats fins que per casualitat apareix una cigonya que els explica que existeixen uns corrals lluny d’aquí on les gallines s’ajuden les unes a les altres per covar els ous. A partir d’aquí, emprenen un llarg viatge que els permetrà conèixer la gallina Cluck Cluck i fer realitat el seu somni.

“Veient les il·lustracions de l’Isa Basset, que són precioses, vam pensar que era una llàstima que el conte es quedés a l’entorn familiar perquè podia obrir finestres a altres famílies que tenien totes les portes tancades”, diu la Lídia que està convençuda que “també pot ajudar a eliminar prejudicis sobre la gestació subrogada”.

L’edició i el disseny gràfic del llibre és de Jordi Daví mitjançant l’editorial Edicions D’algun-lloc i es pot trobar a les llibreries La Muntanya de Llibres i Foster&Wallace de Vic i a El Guixarot i a L’Estudi de Taradell.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns