Skip to main content

Docència

Lliurament del VII Premi Francesca Bartrina al millor TFG amb perspectiva de gènere

Lliuren el Premi Francesca Bartrina, que guanya un treball sobre la sexualitat en els còmics d’autoria femenina

17.03.2022
Share
Docència

“Traçant la línia. Sobre la recerca identitària i l’expressió de la sexualitat a través de l’autorepresentació en el còmic d’autoria femenina”, d’Alèxia Ribera Piqueras (Universitat de Girona), ha estat el treball guanyador de la VII edició del Premi Francesca Bartrina al millor TFG amb perspectiva de gènere. El premi, finançat per l’Institut Català de les Dones (ICD), el va lliurar la directora executiva de l’ICD, Neus Pociello, dimarts passat, 15 de març. 

Enguany s’han presentat un total de disset treballs de diferents universitats catalanes, que han estat avaluats per un jurat, també interuniversitari, format per Carme Sanmartí (UVic-UCC), Sílvia Rosés (BAU), Gloria García-Romeral (UAB), Marina Geli (UVic-UCC), Irene Cambra (UVic-UCC), i Cristina Costa i Victòria Gari (ICD).

L’entrega del guardó es va fer en el marc dels actes del 8M i, en concret, de la taula rodona sobre “Còmics i gènere”, que va comptar amb la participació de la il·lustradora Lyona Ivanova i l'il·lustrador Javier Royo, i que va estar organitzada pel Centre d'Estudis Interdisciplinaris de Gènere i la Unitat d’Igualtat. En el decurs de la taula rodona, en què també va assistir estudiantat del grau en Comunicació Audiovisual, els il·lustradors van donar resposta a preguntes com quin paper pot tenir el llenguatge gràfic i el còmic a l’hora de criticar opressions i obrir imaginaris, quines autores i quins autors fan aportacions en aquest àmbit, i quines reaccions genera aquest tipus de treball, entre d’altres. 
 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns