Recerca
Recerca
Pla d'internacionalització de la Unitat de Projectes-OTRI

L’Oficina de Projectes de l'OTRI posa en marxa un pla d’internacionalització de la recerca de la UVic-UCC

10.06.2021
Share

Per donar resposta a una de les línies de treball del vicerectorat de Recerca i Transferència de Coneixement, “Europa per a tothom”, l’Oficina de Projectes de l’OTRI ha engegat un pla per promoure i impulsar la internacionalització dels grups de recerca de la Universitat i, d’una manera especial, la seva participació al nou programa Horizon Europe. Amb aquest nou pla es vol intensificar l’estratègia de participació en programes de finançament internacionals d’interès i millorar el posicionament de la institució per captar fons europeus.

El nou pla d’internalització contempla la implementació d’un Pla Informatiu per al PDI i per als grups de recerca que inclourà cursos de formació i sessions informatives sobre convocatòries europees. Entre les activitats previstes hi ha l’organització de tallers per potenciar les habilitats de networking dels investigadors i accions per fomentar que el PDI participi com a avaluador expert en el marc de diferents programes. Millorar la visibilitat dels grups de recerca en l’àmbit internacional i analitzar els seus interessos per poder identificar les xarxes en les quals participar són altres fites que s’ha proposat el nou pla. Entre altres accions es proposa participar en Advisory Groups d’Horizon Europe, assistir a brokerage events i altres jornades de promoció d’I+D+i d’abast europeu o visitar potencials socis a les seves respectives institucions.

Un altre gran objectiu d’aquest pla és potenciar la col·laboració entre l’Oficina de Projectes de la UVic-UCC i el territori en la presentació de projectes europeus dirigits a resoldre reptes de la societat, tant des del punt de vista social com de desenvolupament econòmic. En aquest sentit, la millora i l’increment de la formació especialitzada i la capacitació del personal gestor de l’Oficina de Projectes és un altre dels propòsits del nou pla.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns