Skip to main content

Comunitat Universitària

UNIACT

L’Oficina de Voluntariat de la UVic participa en el projecte "UNIACT!"

20.06.2024
Share

L’Oficina de Voluntariat i Cooperació de la UVic participa al projecte “UNIACT! – Universitats en acció per un món més just” que lideren els departaments de Recerca i Universitats i el d’Acció Exterior i Unió Europea. Aquest projecte, que tindrà una durada de dos anys, té com a objectiu fomentar la interacció de les universitats de Catalunya amb el conjunt d’actors de la cooperació al desenvolupament. 

UNIACT! es va presentar el dia 12 de juny en el marc de la Comissió de Compromís Social i Comunitari del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), l'òrgan del Govern que coordina el sistema universitari català. En total es preparen set accions per afavorir la cooperació al desenvolupament en l'educació superior i hi participen 12 universitats catalanes.

La UVic hi participa a través de l’Oficina de Voluntariat i Cooperació, encapçalada per Elisabet Fernández, en dos subgrups de treball. D'una banda treballa en el primer d’aquests subgrups, liderat per la Universitat de Girona, que consisteix en l’elaboració d’un curs transversal d’educació global per tractar dotze temàtiques diferents relacionades amb la cooperació al desenvolupament. D’altra banda, també impulsa conjuntament amb la Universitat Oberta de Catalunya i amb la Universitat Pompeu Fabra, el subrgrup 7, que consisteix en l’elaboració d’una sèrie de podcasts dirigits a potenciar la cooperació universitària al desenvolupament i a promoure el vincle entre la comunitat universitària. 

Aquests pòdcasts es difondran a la tardor durant l’inici del proper curs acadèmic i tractaran cinc temes relacionats amb la cooperació des de diferents àmbits com la docència, la recerca o el voluntariat entre altres. Els pòdcasts, que tindran uns 40 minuts de durada, s'enregistraran en els estudis de so dels campus universitaris i comptaran amb la col·laboració del professorat i l’estudiantat universitaris, així com col·laboracions de representants d’ONG. Els pòdcasts es plantegen com a nou canal de difusió per atraure el públic universitari a les iniciatives de cooperació i transformació global.
 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns