Recerca
Recerca
Portada del llibre Entrevistas con creadoras del cine español contemporáneo

Mar Binimelis entrevista creadores del cinema espanyol contemporani en un llibre

14.10.2021
Share

Mar Binimelis, professora de la Facultat d'Empresa i Comunicació i investigadora del grup de recerca TRACTE, és una de les autores del llibre Entrevistas con creadoras del cine español contemporáneo, millones de cosas por hacer, publicat per l'editorial Peter Lang. També hi han treballat Marta Álvarez, professora de la Universitat de Bourgogne Franche-Comté Desançon, Elena Oroz professora ajudant doctora de la Universitat Carles III de Madrid, i Annette Scholz, coordinadora internacional de Alcine, el Festival de cinema d'Alcalà de Henares. Totes les autores són membres de l'associació MYC. Mujeres y Cine.

L'obra recull una sèrie d'entrevistes i trobades amb dones cineastes del segle XXI que estan redibuixant la cinematografia, molt sovint des dels marges de la indústria. Es tracta d'un recull de les experiències de diverses creadores dels àmbits de ficció, documental i animació que ofereixen una mirada polièdrica i descentrada del cinema espanyol contemporani.

Totes les entrevistes han estat realitzades per especialistes en cine espanyol i s'han acompanyat d'imatges de les protagonistes. Al llibre s'exploren les seves trajectòries laborals i vitals, les aportacions artístiques i les particularitats del treball fílmic en clau de gènere.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns