Skip to main content

Recerca

Marta Rivera

Marta G. Rivera, ponent en el procés participatiu "Estratègia catalana d'adaptació al canvi climàtic 2021-2030"

14.01.2021
Share
Recerca

La directora de la Càtedra d'Agroecologia i Sistemes Alimentaris de la UVic-UCC, Marta Rivera, serà una de les ponents convidades a les tres sessions amb persones expertes del procés participatiu "Estratègia catalana d'adaptació al canvi climàtic 2021-2030 (ESCACC30)", organitzat per l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i la Direcció General de Participació Ciutadana i Processos Electorals. Rivera participarà al primer eix del procés, dedicat a l'aigua, els aliments i els boscos, i concretament al debat "Reptes i mesures d'adaptació en l'aigua, aliments i boscos", juntament amb Josep Mas, de la Universitat de Girona, i Mireia Banqué, del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Aquest debat es farà el proper dimarts 19 de gener de 6 a 8 de la tarda en línia.

Els altres dos grans àmbits temàtics que s'abordaran en el procés participatiu seran les infraestructures i l'agenda urbana versus  l'agenda rural. L'objectiu d'aquests seminaris amb experts és apropar la ciutadania, les entitats i les organitzacions al coneixement de cada àrea respectiva. Per poder participar als debats no cal inscripció prèvia i només cal connectar-se al Canal Youtube de Govern Obert a través d'aquest enllaç.

Cada sessió amb experts es complementarà després amb sessions deliberatives que tenen com a objectiu sospesar amb la ciutadania, les entitats i les organitzacions possibles mesures i accions d’adaptació als impactes del canvi climàtic per tal de reduir la vulnerabilitat dels territoris, dels àmbits socioeconòmics i dels sistemes naturals i obtenir, així, propostes que puguin ser incorporades a l'ESCACC30. En aquest cas sí que cal inscripció prèvia i es pot fer en aquest enllaç.

Aquí podeu consultar els programes i els experts convidats que intervindran en cada eix.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns