Skip to main content

Internacional

Mireia Canals i Pilar Godayol durant la seva visita a la Università degli Studi Roma Tre

Mireia Canals i Pilar Godayol fan una estada de recerca a la Università degli Studi Roma Tre

Share

Mireia Canals i Pilar Godayol, del Grup d’Estudis de Gènere: Traducció, Literatura, Història i Comunicació (GETLIHC) de la UVic-UCC, van fer una estada de recerca a la Università degli Studi Roma Tre, convidades per la Dra. Raffaella Leproni, investigadora i professora de llengua anglesa i traducció al Departament de Ciències de la Formació, i amb qui comparteixen diferents projectes (entre d’altres l’ERASMUS+ DILECTINGS, que coordina  Leproni). L’estada, que va tenir lloc entre els dies 1 i 30 d’abril, ha implicat tres blocs d’activitats docents i investigadores. 

Les primeres setmanes de l’estada totes dues investigadores van fer tasques docents de grau i postgrau. D’una banda, Mireia Canals va impartir classe a l’assignatura English Laboratory a una setantena d’alumnes de cinquè del doble grau d’Educació Infantil i Educació Primària. De l’altra banda, Pilar Godayol, coordinadora del GETLIHC, va impartir el seminari Gender and translation: A look at the question, en el qual es presentaven les línies d’investigació que han proliferat en els últims trenta anys en l'àmbit internacional de la intersecció dels estudis de gènere i els estudis de traducció. 

En segon lloc, el 26 d’abril es va realitzar el Seminario Internazionale Women On Women. De-gendering perspectives, organitzat per la Dra. Leproni, i en el qual, a més de Mireia Canals i Pilar Godayol, van participar-hi les investigadores Liliosa Azara, Giulia Cardillo, Barbara De Angelis, Roberta Fidanzia, Sylvia Ingeborg Haering, Chiara Lepri, Kay McCarthy, Ana Millán Gasca, Laura Moschini, Marinella Rocca Longo i Maria Anita Stefanelli. Aquest seminari va ser l’intercanvi resultant del projecte-llibre Women On Women, editat per Leproni, que va sortir a la llum a principis d’any i en el qual han col·laborat amb un capítol totes aquestes investigadores. Mireia Canals va aportar-hi el capítol Esther Tusquets: "Between the Editor and the Author in a Gender Perspective in Children’s Literature" i, Pilar Godayol, "Mary McCarthy: translations and censorship during Francoism".   

Finalment, també es van fer reunions en el marc del projecte Erasmus + Digital Literature Edicational Competences for Teachers: Intercultural iNclusive Good-practices for Second-language learning (DILECTINGS), en el qual participa la UVic-UCC amb Mireia Canals, investigadora principal del projecte, i amb els investigadors Pilar Godayol i Àngel Raluy. 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns