Comunitat Universitària
Comunitat Universitària
Cursos oficina de voluntariat

Oberta la inscripció als cursos de l’Oficina de Voluntariat

14.10.2021
Share

Ja es poden realitzar les inscripcions als cursos que ofereix l'Oficina de Voluntariat. El primer curs és Competències socials i estades de voluntariat. Metodologia Aprenentatge i Servei i s’impartirà en formats presencial, en línia o en diferit. Tindrà lloc els dilluns (aula C005) i els dimecres (aula F311) de 13:00h a 14:30h entre els dies 18 d’octubre i 20 de desembre. Aquest curs s’adreça a la comunitat universitària i s’enfoca a la transformació dels conceptes associats amb el món del voluntariat. Els objectius són: desenvolupar la consciència social, compartir l’expertesa dels professionals en l’àmbit, interactuar amb entitats socials que reben voluntaris i voluntàries i reflexionar sobre casos reals. És un curs obligatori per poder realitzar voluntariat i es reconeixerà 1 crèdit ECTS per la seva realització.  

El segon curs porta per títol Salut, Sexualitat i drogues i es farà amb modalitats presencial i en línia. Es tracta d’un curs teòric i pràctic de prevenció i promoció de la salut que s'emmarca dins el projecte “En Plenes Facultats” (EPF), de la Fundació Salut i Comunitat. Està dirigit al col·lectiu d’estudiants de centres universitaris per a la promoció de la salut i la gestió de plaers vehiculat a través de la prevenció, la sensibilització i la formació en matèria de drogues i conductes sexuals de risc. 

L’objectiu general és crear una major consciència entorn de la problemàtica associada a les drogodependències, prevenir l’abús de drogues, contribuir a reduir els riscos associats del consum, promoure estils de vida saludables i conductes sexuals segures entre el col•lectiu estudiantil universitari. El curs s’impartirà els dilluns i dimarts de 13:00h a 15:00h, la part de teòrica en línia es farà entre els dies 25 d’octubre i 15 de novembre, i la modalitat pràctica i presencial a l’aula dels dies 16 al 23 de novembre. Per la realització d’aquest curs es reconeixerà 1 crèdit ECTS.  

La UVic-UCC és una institució compromesa i implicada amb el territori èticament i socialment per la seva contribució a la solidaritat, l’equitat i la justícia social. L’objectiu de l’Oficina de Voluntariat és incidir en el desenvolupament de competències transversals en els estudiants que promoguin el seu desenvolupament integral i contribueixin a la seva formació com a ciutadans actius i responsables socialment. 

Podreu trobar més informació sobre els cursos i els formularis d’inscripció a la pàgina web de l’Oficina de Voluntariat.  

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns