Skip to main content

Comunitat Universitària

Portada del llibre 'Fins al final de la vida'

Presentació del llibre ‘Fins al final de la vida’, de Xavier Gómez-Batiste, el 26 de gener

20.01.2022
Share
Comunitat Universitària

El doctor Xavier Gómez-Batiste, director de la Càtedra de Cures Pal·liatives de la UVic-UCC i especialista en medicina interna, oncologia i medicina pal·liativa; la infermera Anna Formiguera, i la psicooncòloga i psicòloga de cures pal·liatives Mariona Vilaclara, coautors del llibre Fins al final de la vida (Eumo Editorial, 2021), presentaran la seva obra el proper dimecres 26 de gener, a les 19.30 h, al Casino de Vic. La presentació consistirà en una conversa entre el periodista Xavier Bardolet, redactor del llibre, i els tres coautors, al voltant de les cures pal·liatives i l’acompanyament a les persones en processos de malalties avançades. La benvinguda anirà a càrrec de Marina Geli, coordinadora del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS) de la UVic-UCC i directora general de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), i Jordi Roca, director gerent de la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic. Per assistir a l’acte cal reservar plaça al correu electrònic eumoeditorial@eumoeditorial.com.

Fins al final de la vida presenta, a partir de situacions reals explicades per pacients o les seves persones cuidadores, tots els aspectes del procés de final de vida amb algunes recomanacions per abordar-los, des de la gestió d’emocions com ara la tristesa o la por, fins a la manera de comunicar la notícia i la relació amb l’equip assistencial, i la presa de decisions d’acord amb els valors de cada persona, passant per l’acompanyament espiritual o la preparació del comiat.

El llibre comença explicant que la mort és una etapa més del procés vital i que s’ha de viure intensament al costat de l’ésser estimat com una oportunitat que cal aprofitar per demostrar-li afecte. En aquest volum es descriuen episodis molt freqüents en l’evolució de les persones amb pronòstic de vida limitat i s’hi proposen accions i comportaments per a les persones cuidadores per donar-los tant suport com sigui possible en aquestes circumstàncies.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns